Narkovedajad vahele võtnud koer ja ta perenaine pälvisid tunnustuse

Pärnu Postimees
Copy
Lääne talituse koerajuht Sandra Prez ja tema neljajalgne partner Caboo.
Lääne talituse koerajuht Sandra Prez ja tema neljajalgne partner Caboo. Foto: Maksu- ja tolliamet

Pärnus parimate teenistuskoerte tunnustusüritusel teenisid maksu- ja tolliameti parima koerajuhi ja teenistuskoera tiitli Lääne talituse koerajuht Sandra Prez ja tema neljajalgne partner Caboo.

Tandem pälvis tiitli mullu Iklas kinni peetud narkovedajate avastamise eest. Ühtlasi mahub Prezi ja Caboo saavutuste sekka palju narkoavastusi nii tollitöös kui koostöös politsei- ja piirivalveameti kolleegidega.

Päästeamet tunnustas teenistuskoera, kelle kaheksa-aastane teenistus hakkab lõpule jõudma. Caboo on ühes koerajuhiga oma  teenistuskäigu jooksul teinud suurepärast tööd ja osalenud väga paljudel demineerimissündmustel ja vippide turvamisel.

Politsei- ja piirivalveamet avaldas tunnustust koerajuht Julia Eesalule ja koer Sharkyle, kes möödunud aastal olid abiks nii inimeste otsimisel, narkoaine leidmisel kui kriminaalpolitseinike põnevas töös.

Politsei- ja piirivalveameti parima koerajuhi ja teenistuskoera auhind.
Politsei- ja piirivalveameti parima koerajuhi ja teenistuskoera auhind. Foto: Maksu- ja tolliamet

Võistlustel osalenud hüpokoera tunnustati elupäästmise eest, kuna koer on mitu korda aidanud oma suhkruhaiget perenaist koomasse langemisest päästa.

Otsingukoerte ühingusse kuuluv vabatahtlik koerajuht ja tema koer pälvisid tunnustuse politsei- ja piirivalveameti aktiivse abistamise eest inimeste otsimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles