Galerii ⟩ Loovlinnaku suvegalerii avanes laserite ja tulevärgi saatel

Pärnu Postimees
Copy

Pärnus Suur-Jõe tänaval kunagises õlletehases tegutsev loovlinnak avas laseri- ja tulevaatemänguga loovpealinna suvegalerii.

Avamisel astusid üles DJ-VJna ning laservideo ja tulemänguga üles Narva ja Siberi taustaga tule- ja laserikunstnik, videomapping’u meister, tippkokk ja kunagine Prantsuse võõrleegionär Georg Litvinov, Mathieu Sylvestre Prantsusmaalt, etenduskunstnikud Steve Vanoni ja Yoni Ving Ameerika Ühendriikidest ja Dariya Stiletskaya Ukrainast.

Loovlinnaku suvegalerii avanäitusel esinevad teostega Anonymous Boh, Jyrki Riekki, Steve Vanoni, Jüri Arrak ja Leonhard Lapin.

Loovlinnaku suvegalerii avamisel astusid üles Georg Litvinov, Mathieu Sylvestre, Steve Vanoni, Yoni Ving ja Dariya Stiletskaya.
Loovlinnaku suvegalerii avamisel astusid üles Georg Litvinov, Mathieu Sylvestre, Steve Vanoni, Yoni Ving ja Dariya Stiletskaya. Foto: Pärnu loovlinnak

Sel kuul näeb ühesuvegaleriis soomlaste Mari Lapinsalo tänavakunsti stiilis maale ja skulptuure ning Maija Kivi naivistlikke maale, juuni lõpus - juuli alguses texaslase Gail Allandi klaasitöid, juuli lõpuni newyorklase Bevon St. Louis Brewsteri Aafrika-Ameerika multimeediaseeriat, juuli lõpust augusti alguseni puertoricolase Polet Guzmani kunsti (sealhulgas iseendast kuninganna Elizabethina), poole augustini Sophie Suni eksperimentaalseid maale Austraaliast ja kõige lõpuks augusti viimase päevani Gonzaleze enda graafilist seeriat “Unenäo voog”.

Loovlinnaku jõepoolsesse külge kerkib juuli lõpus grandioossne skulptuuripark. Samuti paigaldatakse kujusid ja installatsioone, objekte, interaktiivseid koha- ja kontekstipõhiseid teoseid Pärnu keskraamatukogu juurde ja mujale linnaruumi, toimuvad töötoad.

Eesmärk on kogukonna kaasamine kunstikontseptsioonidesse.

Edgar Daniel Gonzalez, kunstnik

Terve suve kohtab siin-seal üritustel Litvinovi videograafikat, saab kuulata tema elektroonilist muusikat ja maitsta ta isikliku retsepti järgi tehtud veganišokolaadi.

Loovlinnakus resideeriv Puerto Rico juurtega programmijuht, kuraator, kunstnik Edgar Daniel Gonzalez märkis, et keskendub rahvusvaheliste ja kohalike Eesti kunstnikutega töötamisele ja multidistsiplinaarsete näituste tutvustamisele. “Kureerin kunstisündmusi ja kaks korda kuus toimuvaid näitusi, mis tõstavad esile professionaalsete kunstnike loodud eri meediume ja kontseptsioone. Programm hõlmab iganädalasi vahelduvaid üldsusele avatud töötube. Eesmärk on kogukonna kaasamine kunstikontseptsioonidesse,” seletas ta.

Loovlinnaku suvegalerii avamisel astusid üles Georg Litvinov, Mathieu Sylvestre, Steve Vanoni, Yoni Ving ja Dariya Stiletskaya.
Loovlinnaku suvegalerii avamisel astusid üles Georg Litvinov, Mathieu Sylvestre, Steve Vanoni, Yoni Ving ja Dariya Stiletskaya. Foto: Pärnu loovlinnak

Gonzaleze jutu järgi päädib iga kunstniku töötoa kogemus näitusega. Galerii hakkab toimima ka kunstistuudiona, kus ta paralleelselt valmistab ette illustratiivset graafilist korgumikku “Unenägude voog”, mis põhineb sürrealistlikel ja prohvetlikel unenägudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles