Loodusvaatlus ⟩ Ninna tungis esimene joovastav magus ­lõhnapahvak

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Pääsusilmi oli tänavu kevadel nii palju, et esimest korda tundis looduspiltnik nende joovastavalt magusat lõhna, mis pahvakana õrna tuule saatel ninna tungis.
Pääsusilmi oli tänavu kevadel nii palju, et esimest korda tundis looduspiltnik nende joovastavalt magusat lõhna, mis pahvakana õrna tuule saatel ninna tungis. Foto: Karl Adami

Pesadest, millel ­nädala jagu silma peal hoidsin, on nüüd maailma avastama len­nanud nii salu- kui rasvatihaste, kuldnokkade, puukoristajate ja laulurästaste pojad. Viimasena mainitutel on pärast esimest ­kurna alanud justkui uus kevad.

Isaslinnud on üksteise järel asunud kuuse- ja männilatvades laulma ja konkurente minema peletama. Sulekuub pole teisele ringile minnes küll nii värske, kuid ajab asja ära.

Enamasti ongi laulurästastel kaks kurna ja kui visata pilk lopsaka taimkatte keskele, võib märgata, et tigusid ja muud toidupoolist on neil rästastel tänavu omajagu. Mõnel hommikul on ilmvõimatu tatsata nõnda, et mõni kiritigu jalge alla ei jääks. Putukaelugi on praegu kihama löönud. Ühel õhtupoolikul toetusin mahakukkunud jämedale haavatüvele ja üksteise järel ilmutasid end imetillukesed putukad, keda ma polnud varem kohanud. Nõnda rikas on meie loodus, et isegi selle keskel pidevalt toimetades näeb-kuuleb palju uut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles