Pärnu bänd soojendab Lätis Briti alternatiivrokilegendi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Sibyl Vane’ile on Briti alternatiivrokilegendi Placebo soojendamine suur tunnustus.
Sibyl Vane’ile on Briti alternatiivrokilegendi Placebo soojendamine suur tunnustus. Foto: Mailiis Ollino

Kolmapäeval, 22. juunil annab Lätis, Sigulda lossivaremetes kontserdi Briti alternatiivrokilegend Placebo, kelle soojendusartistideks kinnitati Sibyl Vane Eestist ja Purple Negative Lätist.

Sibyl Vane’i bassisti ja mänedžeri Heiko Leesmendi sõnutsi on võimalus Placebot soojendada kogu kollektiivile suur tunnustus.

“Meil on see tõesti suur au, et meid on välja valitud. Ja muidugi teeb meile suurt rõõmu, et Sibyl Vane’i muusika lõunanaabreid jätkuvalt köidab, sest meid seob ju Lätis tuuritamisega kümneaastane ajalugu. Publiku huvi kontserdi vastu on väga suur ja on kindel, et tuleb üks väga äge õhtu. Usun, et Siguldasse kogunevaid Placebo fänne kõnetab ka Sibyl Vane’i looming,” rääkis Leesment.

Sibyl Vane on Pärnust pärit alternatiivrokitrio, mille 2010. aastal asutasid kitarrist ja laulja Helena Randlaht ning bassist Heiko Leesment. Aastatega on bänd andnud üle 300 kontserdi Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis ja kaugemal. Kokku on avaldatud kolm stuudioalbumit, millest viimane, “Duchess”, ilmus 2020. aastal ja nomineeriti Eesti Muusikaauhindadel aasta rokialbumi tiitlile. Sibyl Vane’i albumid on pälvinud positiivset vastukaja nii kodu- kui välismaistelt muusikakriitikutelt.

Eesti avalikkuse tähelepanu pälvis Sibyl Vane  2018. aastal Eesti Laulu finaalis oma looga “Thousand Words”, millega bänd võitis žüriihääletusel teise ja lõpptulemusena neljanda koha. Käesoleva aasta juulis avaldab Sibyl Vane oma esimese kontserdialbumi ja sügisel avaldab Läti plaadifirma I Love You Records nende kümne aasta eest ilmunud debüütalbumi esimest korda vinüülil, topelt-CDna ja kassetil.

22. juunil Siguldas toimuva Placebo kontserdi soojendajatena hõigati Sibyl Vane’i kõrval välja Läti enda kollektiiv Purple Negative.

“Purple Negative on kindlasti üks praegu Läti alternatiivroki kuumi nimesid. 2020. aasta suvel soojendasid nad meid albumi esitlusel Riias, kust meie sõprus nendega alguse sai. Loodetavasti saame neid lähiajal Eesti publikulegi tutvustada,” ütles Randlaht.

Tänavu kevadel, pärast üheksat aastat pausi stuudioalbumi “Never Let Me Go” avaldanud Placebo on veerandsada aastat kestnud karjääri jooksul müünud üle 13 miljoni albumi. Bändi tuntumad hitid on “Every You Every Me”, “Pure Morning”, “Running Up That Hill”, “The Bitter End” ja “Special Needs” .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles