Pärandihoidja Anu Randmaa on toonud Tõstamaa aleviku rahvusvahelisele kaardile

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Roositud kindad on Tõstamaa kihelkonna eripära, mille kudumise kunsti Anu Randmaa taaselustab ja näitab valikut imelist näputööd, mis ripub käsitööpoes.
Roositud kindad on Tõstamaa kihelkonna eripära, mille kudumise kunsti Anu Randmaa taaselustab ja näitab valikut imelist näputööd, mis ripub käsitööpoes. Foto: Urmas Luik

Pärandihoidja Anu Randmaa on toonud napilt 500 elanikuga Tõstamaa aleviku rahvusvahelisele kaardile, sest tema algatusel rajatud käsitöökeskusesse leiavad tee ala harrastajad, tuginedes turundusele, mida teeb tema parem käsi Eveli Ilvest. Ühismeedia kasutamine on andnud toetajaid ja meelitanud huvilisi koduriigist ja mitmelt poolt maailmas.

Pühendunult õpetab Pärnumaale naasnud Anu Randmaa kuduma Tõstamaa kihelkonda eristanud roositud kindaid, mille vastu tunnevad huvi isegi jaapanlastest käsitööturistid.

“Pärnumaa aasta 2021 rahvakultuuri tegija”, president Kersti Kaljulaidi ja tema abikaasa aastavastuvõtu riietuse valmistaja, kogumiku “Pärnumaa rahvarõivad” kaasautor. Särav isiksus, kelle armastus rahvakunsti kõrval on ajalugu, pere ja lapselaps.

Ajame Anu Randmaaga juttu käsitööpoes, mille vastas on Tõstamaa osavallakeskus ning üle teeristi bussijaam ja päästehoone. Poe ees uhkeldab õrnlillade õitega sirel ja kõrval murusse kaevatud maalapil teatab silt, et siia külvati Põhjamaade ühisettevõtmise ajel ruutmeeter lina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles