Pärnu muusikakooli lapsi saatis edu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Üleeile Pärnu kontserdimaja kammersaalis toimunud Pärnu regiooni keelpilliõpilaste konkursil paistsid silma kodulinna lapsed ja noored.

Pärnu regiooni kuulub 16 muusikakooli Saaremaast Paideni. Eri pillide õppijate konkurssi korraldatakse üle aasta.

Žüriisse kuulusid Eesti muusikaakadeemia professorid Mare Teearu ja Toomas Velmet, pedagoogid Evelin Tammiku ja Vahur Kubja.

Regioonikonkursile järgneb lindistusvoor, kust valitakse välja esinejad lõppvooru, mis tuleb Tallinnas Nõmme muusikakoolis 17. märtsil.

Võisteldi neljas vanuserühmas, kohustuslikuks palaks “Venezia karneval”, mida esitati vanuseastmeti järjest keerukamas seades.

Pärnakatest võitis esimeses vanuseastmes esikoha Triin Veissmann (õpetaja Maire Varma) ja teiseks tuli Maria Mänd (Tatjana Günter). Mõlemat ootab ees lindistusvoor, mille alusel valitakse esinejad lõppvooru. Elbe Reiter (Anu Mänd) sai kolmanda koha ja Liisa Kiviselg (Tatjana Günter) pälvis eriauhinna parima pala esituse eest.

Teises vanusegrupis saavutas kolmanda koha Gerita Sein (Maire Varma).

Vioolamängijatest tuli neljandas vanuserühmas kolmandaks Siim Verlin ja tedagi ootab lindistusvoor. Kitarrimängijatest sai esimeses vanusegrupis esikoha ja võimaluse minna lindistusvooru Tuuli Tamm (Marek Talts).

Tšellomängijatest võitis kolmandas vanuseastmes esikoha Martin Mänd (Heli Sommer), teises vanusegrupis sai Kristo Kutan (Irina Matveus) kolmanda koha ja esimeses vanuseastmes eriauhinna Erik Viik (Irina Matveus).

Peale selle valis žürii kõigi osalejate seast parimad mängijad, nendeks osutusid Triin Veissmann ja Martin Mänd.

Pillimängimise kõrval oli lastel võimalik osaleda lõbusates töötubades, mille korraldasid Pärnu kunstikooli õpetajad.

Ühiselt leiti, et võitjad olid kõik, kes võtsid vaevaks keeruka pala selgeks õppida.

Osalejad said veeta meeleoluka päeva noorte muusikute seltsis.

Märksõnad

Tagasi üles