Taaramäe lõpetas Alutaguse rattamaratoni pjedestaalil

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Alutaguse rattamaratonist võttis osa 800 ratturit.
Alutaguse rattamaratonist võttis osa 800 ratturit. Foto: Alutaguse Rattamaraton

Alutaguse rattamaratoni 73kilomeetrise XXL-sõidu võitsid Josten Vaidem ja Greete Steinburg. Vändrast pärit Rein Taaramäe jõudis finišisse kolmandana.

Uhkes üksinduses esimesena lõpujoone ületanud Josten Vaidem (Fixus) nautis eilset võistlust väga. “Mulle need XXL-sõidud meeldivad, vastupidavus on mul päris hea. Rada meeldis väga, oli korralikult nikerdamist ja kurvitamist ehk korralik maastikusõit,” rääkis sarja liidrisärgi selga saanud Vaidem. Tema lõpuaeg oli 3.01.17 ja teiseks tulnud Peeter Tarvist (Veloplus) edestas ta peaaegu kolme minutiga.

Uhkes üksinduses esimesena finišisse jõudnud Josten Vaidem nautis võistlust väga.
Uhkes üksinduses esimesena finišisse jõudnud Josten Vaidem nautis võistlust väga. Foto: Alutaguse rattamaraton

Kolmandana finišisse jõudnud Rein Taaramäele (Intermarché Wanty Gobert) oli võistluse kulg osalt üllatus. “Ei plaaninud end üldse pjedestaalile sõita. Lõpus sain Gert Jõeääre kätte, ta oli vist kuskil valesti sõitnud. Sõit oli ikka üliäge. Alguses ei saanud väga vedama, harjumatult kivine oli,” kõneles Taaramäe, kes praegu valmistub Vueltaks. Tema ületas lõpujoone Tarvistist 25 sekundit hiljem.

Naistest võitis XXL-sõidu Greete Steinburg (spordiklubi Rakke Naiskond) ajaga 03.23.40, teiseks sõitis end Janelle Uibokand (Spordipartner Racing Girls) 03.25.11 ja kolmandaks Mari Kruuser (Spordipartner Racing Girls) 03.35.21ga.

48kilomeetrise põhisõidu kiireim oli Kirill Tarassov (Sportland Bottecchia Team) 1.55.05ga, teiseks tuli Mihkel Kannimäe (Team Antsla) ja kolmandaks Imre Ojavere (CCRM) mõlemad samuti 1.55.05ga.

Naistest võitis põhisõidu Liisa Ehrberg (Velohunt Proteam) 2.04.26ga Laura Lepasalu (Spordipartner Racing Girls, 2.08.45) ja Merili Sirveli (RR Siplased / Vitax, 2.10.30) ees.

19kilomeetrisel poolmaratonil edestas kõiki konkurente Markus Aleksander Saar (Kuusalu rattaklubi), kelle ajaks mõõdeti 46 minutit ja 17 sekundit, ning Mairit Kaarjärv (spordiklubi Rakke Naiskond) 48 minuti ja 38 sekundiga. Peale selle toimusid lastesõidud.

Päikeseline päev tõi Alutagusele ligemale 800 ratturit.

Bosch Eesti maastikurattasarja neljas etapp tuleb 10. juulil, mil toimub 20. Rakvere rattamaraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles