Sõudjad hankisid pealinna regatilt kolm kulda

Copy
Pärnu sõudjaid saatis sõudesprindi Eesti meistrivõistlustel edu.
Pärnu sõudjaid saatis sõudesprindi Eesti meistrivõistlustel edu. Foto: Marko Saarm

Sõudesprindi Eesti meistrivõistlustel võeti mõõtu traditsioonilisel Harku järve regatil. Pärnakad naasid pealinnast kopsaka medalisaagiga.

Distantsi pikkus oli 1000, C-klassil (13-14aastased) 500 ja segakoosseisulisel paarisaeru kahepaadil 250 meetrit. Ühepaadil võistelnud, päev varem riigi sprindimeistriks kroonitud Liisa-Marie Lääne (Tallinna SK) pani oma paremuse veenvalt maksma, alistades SAK Tartu esindaja Marliis Reinkorti (ajad vastavalt  3.49,9 ja 3.54,2). Kolmas oli Pärnu spordikooli võistleja Jane-Riin Nõmmsalu (4.06,9).

Meeste samas paadiklassis võitis soliidse eduga narvalane Mihhail Netšajev (3.26,8), järgnesid SAK Tartu liige Ken-Markus Üle (3.29,8) ja viljandlane Hugo Mengel (3.32,1).

Suvepealinna sõudjad tulid koju kolme kuldmedaliga. Poiste C-klassis jagasid rivaalidele kiiluvett Pärnu sõudeklubi kasvandikud Milan Stankevitš ja Aksel Georg Aluste, nende aeg oli 1.50,3. Järgnesid viljandlased Mattias Järv ja Rasmus Roslender 1.57,2 ning võitjate klubikaaslased Mattias Luhaäär ja Armin Kaar 2.17,5ga.

Tüdrukute B-klassi (15-16aastased) seas ei leidunud vastast Bärbel Rõõmule ja Lisete Männile (Pärnu SK), kel kulus distantsi läbimiseks 3.44,1. Teiseks-kolmandaks sõudsid end SAK Tartu duo Noora Piir – Kaisa Olesk 3.46,6 ja teine Rääma klubi esindus Lisette Idvand – Eliise Tart 3.54,7ga.

Poiste samas paadirühmas kindlustasid 3.16ga võidukarika Sebastian Orav ja Marcus Viks, alistades klubikaaslased Nikolai Kiradi ja Robin Hundi (3.20,5) ning SAK Tartu sõudjad Jander Petersoni ja Oliver Hansoni (3.21).

Viimastel aastatel on sõuderegattidel kogunud populaarsust segakoosseisuliste paatkondade moodustamine: ühte paati istuvad mehed ja naised.

Harkul panid paadininad joonele sel põhimõttel loodud paarisaerulised kahepaadid. Võidu jätsid 45,6 sekundiga pealinna Christopher Hein ja Liisa-Marie Lääne, järgnesid pärnakad Mariliis Aak ja Mark Kiradi 46 ning viljandlased Hugo Mengel ja Doris Meinbek 46,7ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles