Graafikud ⟩ Vargad suvel ei puhka: loosi läheb kõik, mis lohakil

Copy
Pikanäpumehed on varmad virutama kõike kergesti kättesaadavat.
Pikanäpumehed on varmad virutama kõike kergesti kättesaadavat. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Pikanäpumehed on suvel varmad virutama kõike kergesti kättesaadavat. Seda nii rannas, tänaval kui lihtsalt lahtiste uste ja akende kaudu.

Siiski ei pea paika arvamus, justkui oleksid vargad suvel usinamad kui muidu. Statistikast nähtub, et politseini jõudvad vargusteated püsivad aasta läbi suhteliselt samal tasemel.

Numbreid vaadates torkab silma küll 2021. aasta mai, mil politseis registreeriti 124 vargust, kuid selle arvu taga on kauplusevargad, kes tegutsesid mitme kuu vältel ligi sajal korral, millest kauplused teavitasid politseid alles maikuus.

Pärnu politseijaoskonna juhtivuurija Reelika Kivi sõnutsi on tänavune suvi alanud tavapäraselt ning varguste arvu tõusu ei ole märgata. Siiski tuleb soojemal ajal, mil liigutakse rohkem ja kodudes hoitakse aknaid-uksi lahti, olla tavapärasest ettevaatlikum.

Näiteks alustasid korrakaitsjad 20. mail menetlust päev varem toimunud varguse suhtes, kus ühes Pärnu korteris langes näppaja saagiks sülearvuti, mobiiltelefon ja vöökott dokumentidega. Omaniku teatel on tekitatud kahju 670 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles