Kossutiimi euroliigas osalemiseks tuleb Pärnu spordihalli tuunida

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti meistri tiitli võitmine sillutas Pärnu Sadama korvpalliklubile tee FIBA meistrite liigasse.
Eesti meistri tiitli võitmine sillutas Pärnu Sadama korvpalliklubile tee FIBA meistrite liigasse. Foto: Tairo Lutter

Tänavu Eesti meistriks kroonitud Pärnu Sadama korvpallimeeskond osaleb uuel hooajal tugevuselt teises eurosarjas.

Eesti meistritiitliga pärjatud Pärnu Sadama korvpallitiim lunastas õiguse mängida FIBA meistrite liigas. Tiimi juhi ja mänedžeri Johan Kärbi sõnutsi kinntasid pärnakad eelmise nädala lõpul oma osalemissoovi ja peavad täitma nüüd ankeedi, milles antakse ülevaade siinsest mängupaigast ja muudestki mängude korraldamiseks vajalikest tingimustest, näiteks majutusasutustest.

Kärbi sõnade järgi kinnitab FIBA meistrite liigas osalevate tiimide nimekirja juuni lõpus ja loosimine toimub juuli alguses.

Pärnu meeskonna juht märkis, et selge on see: suvepealinna meeskond ei saa meistrite liigat kodusaalis mängida, sest siinne spordihall ei vasta sellisel tasemel võistluste tingimustele.

“Meistrite liigas osalemiseks peab saalis olema vähemalt 3000 istekohta, laes nelja suunda näitav tabloo ja saali otstes suured leedtablood,” kirjeldas ta Euroopa tippkorvpalli võõrustamise nõudeid. “Kui spordihall ehitati, ei osatud undki näha, et Pärnu korvpallimeeskond sellisel tasemel turniiril osaleks ja hall peaks olema suurem ja pakkuma selliseid tehnilisi võimalusi. Linn võiks hakata selles suunas mõtlema. Kui tahame suurt asja ajada, peaksime ka suuremalt mõtlema.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles