GALERII ⟩ Suvepealinna plaažil startis uus rahvusvaheline jalgpallisari, pärnakad domineerisid esiliigat

Copy

Ehkki laupäeval möllas Pärnu rannas marutuul ja taevast kallas pussnuge, algas suvepealinna plaažil uus rahvusvaheline rannajalgpalliliiga.

Kui mullu madistasid Eesti tipptiimid lätlaste ja norrakatega, siis tänavu läks asi veelgi rahvusvahelisemaks ja loodi kaheksa satsiga Läänemere liiga.

Niisiis tulid suvepealinna liivale oma oskusi näitama neli paremat Eesti vutitiimi ehk SK Augur Enemat, BSC Thunder Arvutitark, BSC Pärnu ja Nõmme BSC OlyBet, Läti tipud BSC LAT ja Vides Tehnika, Taani tšempion BSC Copenhagen ja Rootsi parim Bemannia FC Stockholm.

"Uue liiga sünd ja korraldamine on suur samm nii Eesti kui Läänemere riikide rannajalgpalli arengus," ütles Eesti rannajalgpalli juht Kari-Andri Kask. "Nüüd, kui Eesti rahvuskoondis mängib Euroopa kõrgeimas seltskonnas ehk A-divisjonis, peame pakkuma Eesti klubidele tugevamaid mänge ka liigasiseselt."

Kask lisas, et kuna rahvusvahelise liigaga plaanitakse jätkata ka tulevatel aastatel, siis proovitakse kaasata kõikide Läänemere riikide paremad võistkonnad.

Kui nüüd said kõik satsid Pärnus neli matši, mängitakse ülejäänud alagrupikohtumised teisel etapil 9. ja 10. juulil Kopenhaagenis. Neli paremat satsi hakkavad suvepealinnas finaalturniiril tiitli peale lahingut pidama 13. augustil. Siis mängitakse välja ka tagumised kohad.

Euroopa kuues näitas taset

Omaette vaatamisväärsus oli Taani tiim, kes näitas tõelist tipptaset – nimelt on BSC Copenhagen Euroopa kuues sats. Taanlased võitsidki kõik neli matši ja asusid avaetapi järel liiga liidriks. Nende mäng oli tõepoolest silmapaistev: kõik pallurid olid tehnilised ja pall püsis suurema osa ajast õhus. Silma paistis taanlaste väravavaht, kes tõusis enamikel rünnakutest pea keskjooneni välja ja nii mängiti justkui arvulises ülekaalus. Seejuures kõmmutas taanlaste puurivaht kaugelt ka mitu ilusat väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles