Endlas näeb Rakvere teatri komöödiat

Silja Joon
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed ajavad tõsiselt meeste asja, mõeldes, et saavad naisteta hakkama, aga selgub, et see ei toimi.
Mehed ajavad tõsiselt meeste asja, mõeldes, et saavad naisteta hakkama, aga selgub, et see ei toimi. Foto: Alan Proosa

Kolmapäeval, 7. märtsil etendub Pärnu teatris Endla kaks Rakvere teatri lavastust: teist korda tuleb Pärnusse muinasjutt „Tuhkatriinu“, esimest korda näeb siin aga komöödiat „Meie, mehed“, mille teemaks kooselu naistega ja ilma.

Üks mees polnud iial kodus, naine ja lapsed olid pidevalt üksi, mees jõi palju, teenis palju, kulutas kõik tühja-tähja peale, unustas vajalikud asjad ära, enda järelt ei koristanud, tulevikuplaane ei teinud, tänitamist ei talunud, lubadusi ei täitnud. Teine mees oli kogu aeg kodus, naisele ja lastele rahu ei andnud, ei joonud tilkagi, teenis palju, kulutada ei lubanud, midagi ei unustanud, koristas kõike ja kõigi järelt, kavandas kõike, tänitas pidevalt, lubadusi täitis liialt. Oma naisi armastasid mõlemad väga. Aga naised läksid ära, sest ei suutnud sellist elu enam välja kannatada.

Ühtlasi tähistab Rakvere teatri populaarne komöödia „Meie, mehed“ Endlas väärikat, 56. etendust. Teravmeelne lugu kõneleb olukorrast, mis tavaelus pigem stressitekitava ja pingelisena tundub. Mehed ajavad tõsiselt meeste asja: püüavad luua oma meestekeskset maailma, mõeldes, et saavad naisteta hakkama. Aga selgub, et see ei toimi. Et tekivad samad probleemid mis ühes korralikus kooselus ikka, aga meeste vahel on nad kraad või kaks kangemad. Mehed peavad ennast kehtestama, nende puhul pole kompromisse. Tekib tõeline vastasseis: kes keda?

„Meie, mehed“ lavastas Toomas Suuman. Osades Eduard Salmistu, Tarvo Sõmer, Ülle Lichtfeldt, Eili Neuhaus, Volli Käro, Heigo Teder ja Toomas Suuman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles