SUUR PILDIGALERII ⟩ Olümpiasportlane kollitas kuumas kodurannas aastajooksjaid

Copy
Roman Fosti (124) sai jooksupisiku just Pärnu aastajooksu etappidel.
Roman Fosti (124) sai jooksupisiku just Pärnu aastajooksu etappidel. Foto: Elise Saarna

Ligemale 30kraadises kuumuses silkasid viiendast Pärnu aastajooksu etapist osavõtjad taas rannaliival. Üllatuskülalisena tuli 3000 meetri jooksu starti Eesti üks paremaid pikamaajooksjaid Roman Fosti, kes jättis kohalikud välejalad kaugele seljataha.

Surfiklubist muulini ja tagasi toimunud mõõduvõtul sai tulemuse kirja 58 osalejat. Peagi Šveitsi treeninglaagrisse ja sealt Euroopa meistrivõistlustele suunduv Fosti kasutas kodulinna jõuproovi treeninguna, saades ajaks 10.13,4 ja kindla võidu. Maratonimees ütles, et nakatus kunagi jooksupisikuga just aastajooksul.

Tavapärane võidumees ja sarja üldliider Martin Tarkpea jäi olümpiasportlasest poole minutiga maha, aeg 10.43,6. Kolmas oli Jaanus Mäe (10.49,9).

Naistest võitis kolmandat etappi järjest omanimeliste jooksutrennide eestvedaja Anu Piiroja (12.05,2), kes jättis teiseks oma juhendatava Mirtti Verbitskase (12.46,9). Kolmanana jõudis finišisse 2007. aastal sündinud vutitüdruk Egle-Eliise Kurg (12.59,4).

Lastejooksudel sai varbad liivaseks 53 mudilast.

Rannas joostakse teisipäeval ka kahe nädala pärast, siis kolib sari Raeküla metsa, et liduda legendaarsel viiekilomeetrisel ringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles