Pärnumaal ootab 18 kooli külalisõpetajaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikoolis on "Tagasi kooli" nädala raames ühiskonnaõpetuse tundi andnud vallavanem Kuno Erkmann.
Paikuse põhikoolis on "Tagasi kooli" nädala raames ühiskonnaõpetuse tundi andnud vallavanem Kuno Erkmann. Foto: Erakogu

"Tagasi kooli" nädalal 12.-16. märtsil ootab Pärnumaal 18 kooli külalisõpetajaid koolitundi andma.
 

Sel aastal ootavad külalisõpetajaid Pärnu Vanalinna põhikool, Raeküla kool, Koidula ja Ülejõe gümnaasium, ühisgümnaasium, vabakool, Rääma ja Kuninga tänava põhikool, Pärnumaa kutsehariduskeskus, Paikuse põhikool, Häädemeeste keskkool, Vändra, Pärnu-Jaagupi ja Kilingi-Nõmme gümnaasium, Tihemetsa, Pärnjõe ja Lõpe põhikool ning Lindi lasteaed-algkool, osal neist on varasem kogemus “Tagasi kooli” algatuse raames koolitunde andvate külalisõpetajatega.

“Rohkem kui kunagi varem on algatuses osalemine sõnum selle kohta, et väärtustame õpetajaametit,” ütles Merit Välba, “Tagasi kooli” kommunikatsioonimeeskonna vabatahtlik.

President Toomas Hendrik Ilvese sõnade järgi on tegemist hästi toimiva algatusega, mis rikastab nii koolide õppeprogramme kui õppeasutustesse külalistunde andma minevaid inimesi. „Sellest võidab ühiskond tervikuna. Meil on palju andekaid kodanikke, kes saavad seni tehtuga noori inspireerida,“ ütles Eesti riigipea.

President lisas, et erilist heameelt teeb talle tänavuse „Tagasi kooli“ nädala teema, mis kutsub üles keskenduma põhjustele, miks on Eestis hea elada.

"Tagasi kooli" eestvedaja ja „Noored kooli“ programmi õpetaja Triin Noorkõivu jutu järgi on varasemad aastad näidanud, et paljud on algul kõhelnud tunni teemavalikus. „Julgustame kõiki jagama oma töö- ja elukogemusi ning arutlema koos õpilastega endale südamelähedasel ja harival ainesel,“ ütles Noorkõiv. „Kui siduda seda veel tänavuse "Tagasi kooli" nädala teemaga "100 põhjust, miks on Eestis hea elada", sünnib kindlasti väga põnevaid tunde.”

“Tagasi kooli” külalisõpetajaks saab registreerida veebilehel www.tagasikooli.ee. Külalisõpetajatele on uksi avamas enam kui 150 kooli kõigist Eesti maakondadest, koolide nimekiri täieneb iga päevaga.

“Tagasi kooli” on Vabariigi Presidendi ja Sihtasutus Noored Kooli algatus, mille eesmärk on tugevdada Eesti koolide ja ülejäänud ühiskonna koostööd. Ühiselt kutsutakse koolidesse üle Eesti tunde andma kõiki tegusaid kodanikke, lapsevanemaid, vilistlasi, üliõpilasi ja neid, kellel ei ole konkreetse kooliga veel vahetut suhet, ent kes soovivad seda luua.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles