Selgusid linna loometoetuse saajad

Pärnu Postimees
Copy
Aldur Vunk saab 5000 eurot, et kirjutada ajalooromaan 18. sajandi Pärnust.
Aldur Vunk saab 5000 eurot, et kirjutada ajalooromaan 18. sajandi Pärnust. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavalitsus kinnitas 2022. aasta loomestipendiumide saajad. Tänavu osutus väljavalituks viis loovisikut.

Pärnu linna loomestipendium määratakse inimesele, kes elab või tegutseb Pärnus või Pärnu heaks ja soovib luua teost, mis rikastab Pärnu kultuuripilti. Stipendiumi võivad taotleda kõik kujutava või audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri erialal tegutsejad. Sel aastal laekus linna loomestipendiumide suhtes 13 taotlust.

5000eurose toetuse saab Aldur Vunk 18. sajandi Pärnust kõneleva ajaloolise romaani ja Liina Unt teatrikujunduse alase raamatu kirjutamiseks. Unt plaanib oma toeses tuua näiteid Endla teatrist.

Regina Mänd saab 3000 eurot, et ette valmistada Kihnu viiulimängija Jaan Palu 140. sünniaastapäevale pühendatud kontserdid ja plaadimaterjal.

Sama summaga toetab linn Helle Tamme, kes soovib kirjutada kirjanduslike portreede raamatu Pärnus suvitanud nimekatest inimestest.

Kai Esna pälvib 500eurose loomestipendiumi uute võistluskavade ettevalmistamise ja loomise tarbeks.

Kalendriaastas antakse välja kuni viis stipendiumi, mille suurus oleneb vastava aasta eelarve võimalustest. Kokku maksab linn kindla teose loomiseks mõeldud toetusi tänavu välja 16 500 euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles