Koidula muuseumi aias kohtub kuulsate pärnakatega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Aleksei Turovski
Aleksei Turovski Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest algab taas muusikaliste kohtumiste ja kontsertide sari “Kes aias?”. Sellega soovitakse luua uus traditsioon Koidula muuseumi aias, mille sihtrühma moodustavad eelkõige Pärnu püsielanikud.

Igal kontserdil kohtuvad vaatajad värvikate esinejatega, kes on Pärnuga seotud ja kes peale enda esitatava muusika vestlevad ja jutustavad lugusid Pärnust, oma lapsepõlvest ja põnevatest inimestest.

Muusikalised kohtumised toimuvad juulis teisipäeva õhtuti, tänavu on külas Aleksei Turovski koos Anne Adamsiga, Valdur Mikita koos vabariigi pillimehe Juhan Uppiniga ning Marko Matvere, Jaanus Jantson ja Margus Põldsepp melanhoolsete meestelauludega. Kontserte juhatab ja kuulajate küsimusi vahendab Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink.

“Kes aias?” muusikalisi kohtumisi korraldab sihtasutus Pärnu Vabahariduskeskus (PVHK), mis on tavapäraste koolituste kõrval algatanud mitmesuguseid auhinnatud kultuurisündmusi. Tuntuim neist on rohkelt tunnustusi pälvinud dokumentaalnäidend “Viru laulik ja Koidula”, mida etendati Koidula muuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles