Linn liigutab parkimiskohad tänavalt muruplatsile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et Pärnus keelatakse sel suvel veeprojekti käigus tehtavate torutööde tõttu parkimine Tammsaare puiesteel, taotleb linn suvise parkimise paremaks korraldamiseks riigilt ajutiselt Ranna puiestee 4 kinnistu linna kasutusse andmist.

Sel suvel suletakse ühtekuuluvusfondi projekti raames vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitamiseks ühes suunas Tammsaare puiestee lõigus Supeluse tänavast Side tänavani.

Linnavalitsuse teatel on remonttööde tegemise ajal keelatud parkimine Tammsaare puiesteel, mis oluliselt raskendab parkimise korraldamist ranna piirkonnas.

Olukorda leevendaks, kui linnal oleks võimalik korraldada parkimine selleks otstarbeks ette nähtud kinnisasjal Ranna puiestee 4. Neil põhjendustel taotletakse riigilt nimetud kinnisasi Pärnu linna ajutisse kasutusse tänavuseks suveperioodiks. Kinnisasja korrashoiu ja majandamise kulud kannab Pärnu linn.

Kehtiv Ranna puiestee 2 ja 4 ja Kuuse 4 detailplaneering näeb ette Ranna puiestee 4 maakasutuse sihtotstarbeks ärimaa, kuhu võib rajada murukattega parkla, kuid millel puudub hoonestamise õigus. Samuti näeb detailplaneering ette kinnisasjaga külgneva staadioni ja ärihoone külastajate parkimise Ranna puiestee 4 parklas.

Käesoleva ajani ei ole nimetatud kinnisasjal parkimist korraldatud ja riik on Ranna puiestee 4 suhtes algatanud 2011. aastal võõrandamise protsessi avalikul kirjalikul enampakkumisel, mis praegu on menetlemise staadiumis ja enampakkumist ei ole veel välja kuulutatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles