Rain Jung ⟩ Talv seisab ukse ees

Rain Jung
, Pärnu linnavolinik (Isamaa)
Copy
Küttepuude hinnad on kihutanud uskumatutesse kõrgustesse.
Küttepuude hinnad on kihutanud uskumatutesse kõrgustesse. Foto: Urmas Luik

Praegu, mil higi voolab iga liigutusega ja pekk rannas säriseb, tundub mõistusvastane kirjutada talvest, aga peab. Halvimal juhul võib meil lumi maha tulla juba oktoobri lõpus ja kuigi keskpikk mälu teab 60 päeva järjest kestnud alla 20kraadist ilma, siis ajaloost leiab neidki aastaid, kui talve hakul läks Eestis külmaks ja enne kevadet ilm ei soojenenudki.

Sellised olid näiteks viimatise ilmasõja aegsed talved. Seega, nagu ütleb vanarahvas: rege rauta suvel ja vankrit talvel. Praegu ongi reerautamise aeg, et sügistalvine kütteperiood ei tuleks ootamatult.

Pärnu linnavolikogu liikmena teeb mind murelikuks, et raekojas me lõppenud istungjärgul talviste teemadeni ei jõudnudki, sest linnavalitsus ega koalitsioon neid esile ei tõstnud. Muret suurendab seegi, et riiklikel võimuläbirääkimistel pole selget kokkulepet, kuidas kaitsta vaesemaid inimesi külma tuppa jäämise eest. Me ei tea, kas ja kuidas püütakse kompenseerida energia hinda, kuigi täiesti selge on, et see tõuseb lähitulevikuski. Avalikkusele sellest ei räägita, sest, korrates eelkirjutatut, kokkulepet pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles