Õpetus Kuidas teha kilekotist jäätisemasin

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Jäätisekulbiga saab kotist kaapida kena pallikese, mida meelepäraselt kaunistada. Söödavad õied-lehed aiast sobivad garneeringuks imeliselt.
Jäätisekulbiga saab kotist kaapida kena pallikese, mida meelepäraselt kaunistada. Söödavad õied-lehed aiast sobivad garneeringuks imeliselt. Foto: Siiri Erala

Pärnu oma gelato-leedi Kati Ruubeli nimi sai laiemalt tuntuks, mil ta korraldas suvepealinnas lastefestivali. Neljal aastal toimunud lustlikul üritusel oli oma koht õpetliku sisuga töötubadel. Sellest ajast kuulub Ruubeli varasalve kilekotijäätise valmistamise juhend, mida ta nüüd meiega lahkelt jagas. 

Saanud paberile trükitud õpetuse, varusime toimetuse kööki kõik vajaliku ja neli uudishimulikku täiskasvanut asus tegutsema. Suured inimesed teavad ju alati paremini ja nii kaldusime ratsionaalseid põhjendusi tuues kõik must valgel trükitud juhendist kõrvale. “Enne teeme ikka segu valmis ja siis alles teeme jääkoti”, “Ei ole neid kindaid vaja”, “Oi, jääd ei ole enam nii palju, aga aitab sellest ka!”. Sellise järeleandmise tulemusel ei valminud meil ühtegi jäätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles