Eesti sõudenelik pidi leppima B-finaali võiduga, treener raputas endale tuhka pähe

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eelmisel etapil hõbemedalid kaasa saanud neljapaadimehed olid seekord seitsmendad.
Eelmisel etapil hõbemedalid kaasa saanud neljapaadimehed olid seekord seitsmendad. Foto: Robert Väli

Šveitsis Luzernis tõmmati joon alla MK-sarjale, mille finaaletapil andis aerudele valu kaks Eesti paatkonda.

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia), Allar Raja (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK) ja Johann Poolak (Pärnu SK Kalev) tulid mõõtu võtma tubli tulemuse pealt – oldi ju paar nädalat tagasi teisel MK-etapil hõbemedalil.

Eelsõidus täitsid meie mehed eesmärgi ja pääsesid otse poolfinaali ehk 12 parema sekka. Sõidu võitis Prantsusmaa (5.48,07), kes edestas Eestit (5.49,83), Tšehhit (5.51,9) ja Suurbrittanniat (5.53,62). 

Paraku seekord finaali asja polnud, sest poolfinaalis libisesid eestlased (5.46,11) üle lõpujoone viiendana. Medalisõitu pääsesid kolm paremat ehk Rumeenia (5.37,21), Ukraina (5.39,70) ja kaks esimest etappi võitnud Hiina (5.40,30).

"Tundub, et ma ei tabanud peale Poznani etappi meestel hoogu maha võtta, vaid jätkasime tugevate treeningutega," tõdes peatreener Veikko Sinisalo, kelle arvates pidanuks kahe etapi vahele jäänud kuumalaines veidi kergemalt võtma. "Neljane ei sõitnud optimaalselt, nad olid lihtsalt väsinud. Luzernis oli konkurentski märksa tugevam."

B-finaalis jättis Eesti nelik kõik konkurendid seljataha, ehkki oli poolel maal alles neljas. Eestlastele mõõdeti kahekilomeetrisel pingutusel 5.46,98, mis andis kokkuvõttes seitsmenda koha. Medalisõidu võitis eelmisel etapil Eesti järel lõpetanud Poola (5.38,70) Itaalia (5.40,88) ja Rumeenia (5.41,46) ees.

Neljapaadi hooaja tähtsamad jõuproovid tulevad suve teises pooles, kui kavas on nii EM kui MM. "Oleme võistluse lõpuks heas kohas, kuigi me ei teinud oma parimat sooritust. Kokkuvõtteks võib anda hinde neli: hea tagasiside enne EMi, palju mõtteainet, mille kallal töötada," rääkis Raja ERRile. "Tööd oleme teinud õiges suunas, eriti EMi silmas pidades. Peame arvesse võtma, et ei tohi liiga vara liiga heas vormis olla."

Šveitsis oli võistlustules ka kergekaalu paarisaeru kahepaat koosseisus Ander Koppel (Pärnu SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu), kes pidid leppima C-finaali ja viimase ehk 16. kohaga. "Me pole suutnud tehnilisi probleeme kõrvaldada. Kuna meie poisid pole füüsiliste näitajate poolest väga võimsad, on puhas sõit see, mis meid edasi peab viima," arvas Sinisalo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles