Pärnus kasvab koroonasse nakatumine, riik alustas kaitsesüstimiskampaaniat (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla nakkuspalatid, koroonaviirus, COVID-19
Pärnu haigla nakkuspalatid, koroonaviirus, COVID-19 Foto: Mailiis Ollino/

Riik alustas kampaaniat “Koroona suvel ei puhka”, juhtimaks tähelepanu faktile, et COVID-19 pole kuhugi kadunud. Eesti haiglates oli eile 91 koroonapatsienti, neist üheksa Pärnus. Nädalaga suri üheksa koroonadiagnoosiga eestimaalast, sealhulgas kaks Pärnu haiglas.

“Suvel võib jääda mulje, et pandeemia on justkui lõppenud, viirus alistatud ja muretsemiseks pole enam põhjust. Paraku see nii ei ole, sest on palju inimesi, keda viirus jätkuvalt ohustab,” selgitas tervisekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemann.

Info vaktsineerimise kohta

  • Avatud vaktsineerimispunktide leidmiseks või kaitsesüstimisega seotud küsimuste korral leiab infot veebilehelt www.vaktsineeri.ee.  
  • Teavet saab ka riigi infotelefonil 1247.

Terviseameti hinnangul on koroonaviiruse levik praegu keskmine ja oht haigestuda endiselt suur. Nädala reoveeseire tulemuste põhjal on enim viiruseosakesi Harjumaal Peetris, järgnesid Pärnu, Tallinn ja Haapsalu.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhataja Kadri Juhkami andmeil on viimase kolme nädalaga koroonaviiruse osakeste sisaldus Pärnu reovees küll tõusnud, aga tulemused püsivad mõõdukal tasemel.

Reoveeuuringu alusel on Pärnus nakatumine võrreldes muude piirkondadega sagedasem.
Reoveeuuringu alusel on Pärnus nakatumine võrreldes muude piirkondadega sagedasem. Foto: Terviseamet

Üle-eelmist ja eelmist nädalat võrreldes on koroonaviirusesse nakatumine Lääne regioonis kokku langenud kaheksa protsenti, Pärnumaa liigub aga vastupidises suunas. 

“Pärnumaal tõusis nakatunute arv eelmisel nädalal protsendi võrra, registreeriti 77 nakatunut,” täpsustas Juhkam. “Omavalitsustest kasvas nakatumine Pärnu linnas ja Tori vallas.”

Viimase 14 päeva haigestumisnäit 100 000 elaniku kohta on Pärnumaal 182. Kõrgem on see vaid Harju- ja Hiiumaal.

Pärnumaal kasvab koroonaviirusesse nakatumine: eelmisel nädalal tõusis nakatunute arv protsendi võrra, registreeriti 77 COVID-positiivset.

Kadri Juhkam, terviseameti Lääne regiooni juht

Sellises olukorras kehtivad juba tuttavad soovitused: vaktsineerida, et vältida raskesti haigestumist; eelistada väliskeskkonda siseruumidele; hoida vahemaad ja pesta käsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles