Kuldsest vannist ja vabaduse hinnast

Tiiu Leis
Copy

Taas kihutas Kihnus ringi “Otsime andetuid“ sildiga kuldne vann, lubades kunstilaagris igaühe nädalaga naivistiks tembeldada.

Kas see ka õnnestus, selgub Kihnu muuseumi seinal ja sadama-saarekeskuse vahelise magistraali kalametsas naivistiks püüdlejate ponnistusi piieldes, kus näitus jääb üles suve lõpuni.

Kõnekas on fakt, et 40 naivistiks tahtja sekka olid end seekord poetanud professor, pedagoog, koolidirektor, näitleja, ititegelane, andmebaaside administraator, konservaator ja politoloog. Tegelikult ei eeldanud selles laagris osalemine üldse maalimisoskust, sellegipoolest kiitis Kihnu Püha Nikolai kiriku praost ülempreester Viktor Ivask, et tema polevat nii heatasemelist näitust enne muuseumis näinudki.

Laagri juht Jaak Visnap ise viibis sellal Pariisis Eesti kunstnike vabaduseteemalist mappi promodes, kuid see ei seganud laagriliste tungi kunstitegemise järele. Juba esimestel laagritundidel kogunesid Kihnu ja mandri lapsed pintslite ja värvipottide ümber, et Viljandi uksetehasest saadud kilpidele mõni kena kõrgmäestik või lohe maalida. Teema oli küll “Kihnu Virve laulud”, aga mis siis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles