Pärnu Sadama snaiper kolib Kalev/Cramosse

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Sadama kevadel Eesti meistriks aidanud ääremängija Artur Konontšuk hakkab uuel hooajal mängima Kalev/Cramos.
Pärnu Sadama kevadel Eesti meistriks aidanud ääremängija Artur Konontšuk hakkab uuel hooajal mängima Kalev/Cramos. Foto: Madis Veltman

Tulevaks hooajaks meeskonda kokku panev Kalev/Cramo korvpallimeeskond värbas oma ridadesse juba teise kevadel riigi meistriks kroonitud Pärnu Sadama mängija.

Kui hiljuti teatas pealinna klubi lepingust Hugo Toomiga, siis nüüd löödi käed 22aastase ja 201 sentimeetri pikkuse ääremängija Artur Konontšukiga, kes sõlmis tiimiga 1+1-lepingu.

Pärnust pärit Konontšuk esindas kodulinna meeskonda 2017. aastal, pärast mida liitus Tšehhi Get Better Academy korvpalliakadeemiaga. 2019. aastast mängis ta kaks hooaega USAs NCAA ülikooliliigas Southern Mississippi Golden Eaglesi meeskonnas, kust pärast põlvevigastust naasis möödunud hooajal Pärnu Sadamasse.

Eesti-Läti ühisliigas sai Konontšuk keskmiselt mängida 25,3 minutit, mille jooksul tõi keskeltläbi 11,9 punkti, 5,1 lauapalli ja 1,2 resultatiivset söötu.

Konontšuk ootab oma sõnade järgi väga meeskonnaga treenimist ja eri sarjades mängimist. Kuigi pakkumisi oli mitu, siis Kalev/Cramo kasuks otsustamist põhjendas noor ääremängija, et talle tähendab see järgmist taset.

“Tunnen, et sellises professionaalses keskkonnas ja organisatsioonis arenen märgatavalt ning see on hetkel minu jaoks kõige olulisem,” ütles Konontšuk.

Kalev/Cramo Peatreener Heiko Rannula, kes tegi Konontšukiga Pärnu Sadamas koostööd nii 2017. aastal kui eelmisel hooajal, arvas, et ääremängijal seisab ees tähtis aasta.

“Ta peab püsima terve ja keskenduma maksimaalselt, et uues kohas ja suuremas konkurentsis läbi lüüa. Tal on ambitsiooni ja tahtejõudu, et teha järgmine samm. Kõik teavad tema viskajaomadusi, kaitses ja palliga mängus oleks vaja paremaks saada,” vahendas suurklubi somes peatreeneri sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles