Video ja galerii ⟩ Järvide perele kingiti festivali alustuseks uhked kuldmündid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Muusikud on Pärnu kontserdimajja kohale jõudnud ja kel veel orkestrite või muude koosseisudega proove alanud polnud, tundsid ennast hästi ja hingasid värsket õhku ning tutvusid üksteisega kontserdimaja rõdudel. All fuajees aga kallistas Paavo Järvi oma Ameerikast saabunud vanemaid ja ütles: "Tere, ema!"

Nagu ikka viskas Neeme Järvi kohale tulnud külalisi ja ajakirjanikke silmates talle muhedal moel nalja, andis oma nokkmütsi naise kätte ja ütles kõigile enda ümber istujatele või seisjatele: "Teate, täna algab Pärnu muusikafestival. Ja need on siin minu pojad: Paavo ja Kristjan." Nemadki olid ülevalt saalidest kohale jõudnud.

Esitluse korraldaja Eero Raun oli lasknud lauad ehtida kaunite lillede ja pokaalidega, sest fuajeesse koguneti selleks, et maestro Neeme Järvile pühendatud äsja välja antud kuldmünti esitleda. Sealjuures andis uhke lillekimbu üle ja esines sõnavõtuga Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuski, kelle kohta Neeme Järvi kohe märkis, et see on tema sugulane. Kosenkranius kinnitas hiljem, et on tõesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles