Toomas Voll: Persooni lahtimuukimine on peen, aga hästi põnev töö

Copy

Nagu kesknädala õhtul ranna kõlakojas Suvemuusika sarjas toimunud juubelikontserdi pealkiri “Lennud Pärnust” vihjas, on kõik seal üles astunud lauljad siit Pärnust kas välja lendamas või lennanud. Kõrgele. Kes on ooperisolist, kes töötab Vanemuises, kes lõpetanud lavakunstikooli ja on laulev näitleja, kes on Londonis ja saanud jala West Endil muusikaliteatrite ukse vahele.

“Parim tänu ja tagasiside mulle on see, et mu õpilastest nii paljud on jätkanud muusikaõpinguid, et nad ongi läinud laulmist või laulmisega seotud erialasid edasi õppima ja on tegevad meie muusikamaastikul. Väga paljud laulavad edasi koorides,” lausub Toomas Voll, kes omanimelise laulustuudio 25+1 tegutsemisaasta tähistamiseks valiku vilistlasi kodulinna lavale taas esinema kutsus.

Ajatolmu alt on sel puhul tore välja otsida fakt, et nii nagu Voll utsitab oma õpilasi, võitis ta ise 1967. aastal Kilingi-Nõmme kooliõpilasena omavanuste grupis ära Lasteekraani lauluvõistluse (hilisem “Laulukarussell” ja nüüdne “Tähtede lava”). “Kus ma ju ka oma solistidega käin,” tõdeb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles