Egon Kaur jäi Rally Estonial suurest mängust välja, ent võitis Eesti meistrivõistluste etapi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Egon Kaur Rally Estonial kihutamas.
Egon Kaur Rally Estonial kihutamas. Foto: Jarek Jõepera

Autoralli MM-sarja seitsmes etapp Rally Estonia tõi maailma tipud Maarjamaale. WRC2-klassis noolisid kõrget kohta Volkswagen Polo GTIga kihutanud pärnumaalased Egon Kaur ja Silver Simm, kelle ralli läks paraku nässu.

Mured algasid teisel katsel, kui autoninaga riivati heinapalli ja jäädi ilma nii esivõrest kui -stangest, mis muutis juhitavuse libedaks. Kolmandal katsel kaotasid meie mehed aega, kui tegid spin'i ja suretasid auto välja.

Pärnumaalased kukkusid kõrgest mängust välja seitsmendal katsel, kui purunes rehv ja kiirematele kaotati üle minuti. Kaheksandal katsel juhtus sama ja kuna kaasa oli võetud vaid üks varurehv, tuli võistluspäev katkestada ja jätkata superrally-süsteemis.

Egon Kauri lõhkus teisel katsel auto esiosa.
Egon Kauri lõhkus teisel katsel auto esiosa. Foto: Eero Vabamägi

Viimasel päeval teeniti küll neli katsevõitu, ent sõideti ka teelt välja, kuhu läks taas minut kaduma. Etapi kokkuvõttes läks protkolli WRC2-klassi 12. koht.  

Küll võitsid Kaur–Simm Rally Estonia raames sõidetud autoralli Eesti meistrivõistluste neljanda etapi. Georg Linnamäed (Volkswagen Polo GTI) edestati 18,3 ja Robert Virvest 57,7 sekundiga.

“Me ei olnud rahul auto käitumisega rööbastes, katsetasime laupäeval erinevaid seadistusi ja olime selles üsna edukad,” rääkis Kaur. “Ilm oli väga muutlik, mõne kilomeetri jooksul võis paduvihm asenduda päikesepaistega. Testikatsel ja reedesel võistluspäeval harjusime olukorraga ja laupäeval erilisi üllatusi ette ei tulnud.”

Pärnumaalane Karel Tölp võitis ühes kaardilugeja Sander Sinioruga Ford Fiestal EMV8-klassi, kus starti tuli 16 masinat. Eesti meistrivõistluste etapp koosnes seitsmest katsest kogupikkusega 76 kilomeetrit.

Oma klassis triumfeerinud Karel Tölpi ja Sander Siniorgu autasustas Eesti president Alar Karis.
Oma klassis triumfeerinud Karel Tölpi ja Sander Siniorgu autasustas Eesti president Alar Karis. Foto: Erakogu

“Rajad olid ehitatud ütlemata keeruliseks: varasemad laiad ja kiired teed on WRC-sõitjatele aeglasemaks ja keerulisemaks tehtud,” hindas Tölp, kes tõusis oma võistlusklassi liidriks teisel võistluspäeval. “Pingutasime palju ja katsetasime auto hüppamise võimeid. Võitsime viimased kolm katset ja kogu ralli enam kui minutiga. Rally Estonia senised teised kohad said sel aastal positiivse paranduse. Suureks üllatuseks oli ka absoluutarvestuse 19. koht.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles