Video ja galerii Kuuerattalised näitasid Jõulumäel korralikku kiirust

Copy

Päev pärast rahvarohket rattavõistlust Gravel Grinder asusid Jõulumäe küngaste vahel stardijoonele kiirrulluisutajad. Kuuel rattal ja kondiauruga näidati kiiruseid, mida korraldaja kinnitusel sealne metsaalune asfalt veel kunagi tundnud pole. 

Jõulumäe rulluisupäeval kõmmutati stardipüstolit keskpäevast poole neljani pärastlõunal, kavas olid nii kilomeetrine sprint, lastesõidud, rahvasõit kui 14kilomeetrine profidistants.

Täpselt kell 12 alanud lühidistantsi sõitjate paremikul kulus tõusudest ja kurvidest tulvil raja läbimiseks alla poolteise minuti. Võitja Reinis Znotinsi (Läti klubi Powerslide-Laimite) aeg oli üks minut, 28 sekundit ja kaheksa sajandikku. Teiseks tulnud Mart Markus (Eesti klubi Team Uus Maa) läbis vahemaa sajandikuga alla poolteise minuti. Pärnakaid esindanud Gerth Kivima (Eesti klubi AT Sport / sporditurg.ee) tuli kolmandale kohale ajaga üks minut ja 35 sekundit. Seega tuhisesid sprinditipud Jõulumäel kiirusega ligikaudu 40 kilomeetrit tunnis. 

Kiireimad sprinterid Jõulumäe rajal. Esimene Reinis Znotins, teine Mart Markus, kolmas Gerth Kivima. 

Jüri Looring

“Tõusul on raske kiirendada ja ma kasutasin seda ära, see on minu tugevus,” kommenteeris võidukas lätlane oma sõitu. Et Znotins just tõusudel ebamaise käigu sisse pani, muljetasid teised sõitjad pärast finišit omavahelgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles