Sirje Niitra ⟩ Kas hakkame joodikutele puhkealasid rajama?

Sirje Niitra
, ajakirjanik
Copy
Veel läinud suvel tarbiti Pärnu südalinnas Martensi väljakul olnud pinkidel alkoholi ja voodilaiustel pinkidel magati.
Veel läinud suvel tarbiti Pärnu südalinnas Martensi väljakul olnud pinkidel alkoholi ja voodilaiustel pinkidel magati. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnas on piirkondi, kus jalutama tulnutel pole kuhugi korraks puhkama istuda, aga nüüd tuleb välja, et peaks hakkama joodikutele nii nagu Viljandimaal, kus napsilembestele eraldi puhkeala loodi, suvepealinnaski neile mugavaid istumis- ja lamamiskohti rajama.

Ei uskunud oma silmi, kui lugesin kohalikust lehest hiljuti lugu, kuidas joodikutele kaasa tunti selle pärast, et Ülejõelt Noorte väljakult pingid ära viidi. Ühtlasi lohutati, et need tehakse varsti pärast hooldusremonti hoopis paremaks ja tuuakse neile tagasi. Seniks tuleb ainult väheke aega kusagil põõsas põõnutada. Ehk tulevikus tehakse sellistele pinkidel katuski peale, et neid saaks iga ilmaga kasutada?

Mu 93aastane tädi elab samas piirkonnas ja käis selles pargis varem tihti istumas, linnulaulu kuulamas ja laste hullamist vaatamas. Ta pole seda aga juba ammu teha saanud, sest joomarid on suurema osa pinke enda kätte kahmanud ja siristavad seal hommikust õhtuni. Esiteks on ebameeldiv ja teiseks pole teada, millal mõnel sellisel tekib mõte vanurilt uue pudeli ostuks lisaraha nõutada. Pood ju sealsamas lähedal ja vanakestel ikka mõni euro taskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles