Muret teinud Lihula kool saab uue ilme

Elisabeth Luik
Copy
Vana koolimajaga on muresid ja arutlusi olnud juba aastaid, kuid ülejärgmise aasta lõpuks võib oodata uut koolimaja, kus saab viibida vabal ajalgi.
Vana koolimajaga on muresid ja arutlusi olnud juba aastaid, kuid ülejärgmise aasta lõpuks võib oodata uut koolimaja, kus saab viibida vabal ajalgi. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Tänavu kevadel kuulutati Lihula kooli juurdeehituseks välja ideekonkurss, mille võitjaks osutus kavand “Kolmik”. Lääneranna vallavanema Ene Tähe sõnutsi on olemasoleval koolil mitmeid murekohti ning uues koolimajas saaks aega veeta ka õhtuti ja nädalavahetuseti, et linnas tekiks võimalused hoonet kasutada kõikidel piirkonna elanikel.

“Praegu toimuvad läbirääkimised ja projekteerimise ettavalmistamine. Varsti sõlmime lepingu ja siis võivad alata juba sisulised tööd,” teatas Lääneranna vallavanem Ene Täht.

Ehitustööd algavad juba järgneval aastal ning õpilasedki ei pea muretsema, kus ehitustööde ajal õppida. “Praeguste plaanide kohaselt saab ehitamine alguse järgmisel aastal ning plaani järgi peaks juurdeehitis valmima 2024. aasta lõpuks. Samuti oli meie üheks tingimuseks see, et samal ajal kui ehitatakse, saame olemasolevat õppehoonet veel kasutada ja õppetöid segavad ehitustööd tehakse ära koolivaheaegadel,” teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles