Eesti muusikat populariseerib lauamäng

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muusik Marek Sadama arvates on kahetsusväärne, kui vähe teatakse eesti laulude autoreid ja kuulatakse eestikeelseid laulude tekste, seepärast koostas ta kodumaiste laulude põhjal uue lauamängu.

Tihti Eestist eemal viibiva mehe jutu järgi mõtled välismaal olles kodule ikka rohkem. „Nii võtsingi Los Angeleses ette eesti muusika kuulamise ja uue mängu koostamise,” kirjeldas Sadam. “Istusin päevi ja öid kauges paigas ning ometi olin otsapidi kodumaal.”

Peale tohutu hulga kuulatud muusika hankis Sadam infot raamatutest ja netilehekülgedelt. „Loodan, et lauamängu mängides tekib omamoodi pilt Eesti tegijatest, kes kellele kirjutab ja kes kelle laule laulab. Ja äkki leiab just mõni noor mängija enda jaoks Artur Rinne või Heli Läätse. Iial ei tea,“ unistas Sadam.

Oma muusikaalaseid teadmisi saab eesti laulude mängus proovile panna neljas stiilis: folk, rokk, disko ja estraad. Mängus on 400 kaarti ja igal kaardil kuus küsimust, mis hõlmavad eesti muusikat mitmekümne aasta jooksul laulupidudest “Superstaari” saate võitjateni.

“Seda mängu mängides võib vabalt kaasa laulda,” avas Sadam. “Soovi korral võib mänguseltskond nutitelefonist või arvutist lisa vaadata või kuulata. Oluline, et saaksime terviklikuma pildi meie autoritest, esitajatest ja lauludest.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles