Endla Jazzklubis kõlab nu-jazz

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna astub Pärnu Endla Teatrikohvikus Jazzklubis lavale Eesti nu-jazz’i kollektiiv Triophonix, mis eelmise aasta lõpus avaldas oma teise kauamängiva “Lightone” CD kõrval fännide rõõmuks vinüülplaadilgi.

Kõik plaadi seitse originaallugu on kirjutanud Triophonixi produtsent ja kitarrimängija Aleksandr Žedelev. “Meile meeldib improviseerida ja eksperimenteerida ning lugude arranžeeringud oleme teinud ühiselt kogu bändiga,” rääkis ta. ““Lightone” on selline kerge ja mänglev kogumik.”

Autori kinnitusel leiab albumilt kompositsioone etnost fusionjazz’ini, sekka d’n’b-rütme.

“Plaadil on esindatud muljet avaldav live-trummide sektsioon, DJ eksperimendid sample’itega, sillerdavad ja läbipaistvad torupilli- ja flöödimeloodiad, võimsad kitarri ja saksofoni sooloimprovisatsioonid,” iseloomustas Žedelev.

Kõik plaadil kuulda palad salvestati 2011. aasta kevadel Tartu Sadamateatris.

Võrreldes 2009. aastal kokku pandud esimese plaadiga “7Nights”, on vastne album kitarristi väitel muusikainstrumentidelt ja helikeelelt rikkalikum.

“Nüüdseks on Triophonixiga liitunud suurepärane saksofonimängija Mairo Marjamaa ja tema vend, virtuoosne klaverimängija Holger Marjamaa,” rääkis Žedelev. “Uus liige on ka bassimängija Aivar Eimra.”

Veel löövad kollektiivis kaasa Polina Tšerkassova (torupill, flööt), Aleksei Semenihin ehk DJ Bandit (sample’id, heliefektid, scratch) ja Ilja Sharapov (trummid).

Endla Jazzklubi algab Teatrikohvikus kell 21.30 ja on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles