Galerii ⟩ Avatud talude päeva võõrustaja: üksnes lambapidamisega ära ei ela, nad on maastiku kaunistuseks

Copy

Oinas Mauno ja mustade silmaalustega Panda ning nende ligemale viis tosinat kaaslast, kel õiget nime pole, vaid lihtsalt “lambad”, tegid mööda koplit joostes meele rõõmsaks paljudel väikestel, aga ka suurtel avatud talude päevale tulijail, kes võtsid aega Pärnumaa tuntud spordiperekonna Killingu valdustesse ehk Otsa tallu sisse astuda.

“Lambad on meil rohkem maastiku kaunistuseks,” lõõpis vanaperemees Valdi eemal silkavate loomade poole viibates. “Meil on 60 lammast. Nii väikest karja pidades ainuüksi lambapidamisest ära ei elaks. Ilma masinate ja väikese puiduveskita hakkama ei saaks.”

Voonakeste pidamine toob siiski pere lauale liha, mida avatud talude päeva puhul külalistelegi soovi korral ette antakse. “Söök on meil kõik enda talust,” teatas Valdi.

Häda on ainult villaga, sest nõudlust selle järele ei olevat. “Kokku seda keegi osta. Olen seda äragi põletanud,” rääkis Valdi lambapidamisega seotud muredest.

Seda juttu juhuslikult pealt kuulnud külaline soovitab lambavilla maa sisse kaevata. “See annab mulda fosforit,” teab mööduja. Valdi tunnistas, et see on huvitav mõte.

Otsa talu õuelt leiab ka koduõlle ankru, kuid sellega ei tohi üleriigilise ürituse väisajatega kaupa teha. “Eelmisel aastal oli õlugi müügil, kuid sellest tuli pahandust. Seadus ei luba enda tehtud õlut niimoodi müüa,” valgustab peremees oma kokkupuudet toiduohutusel ja meie riigi alkoholipoliitikal silma peal hoidvate ametnikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles