VIDEO ⟩ Pärnu metal-ansambel Raev üllitas agressiivse debüütalbumi

Johanna Roos
Copy
Thrash metal’it viljelev ansambel Raev esines mullu Sindi Rockil.
Thrash metal’it viljelev ansambel Raev esines mullu Sindi Rockil. Foto: Jüri Looring

Aasta alguses ilmunud kolmelooline album “Orjastaja” juhatab kuulajad läbi kõheda luupainaja otse iidsele lahinguväljale, kus rahulik külarahvas peab verist lahingut, et päästa maa hävingust. Nii kirjeldab Pärnu thrash metal bändi Raev kitarrist Mihkel Šorin ansambli debüütalbumit, millest üllitati äsja kassett. 

Muusikaliselt on Raevu looming kiire ja agressiivne, kombineerides samaaegselt intensiivseid instrumentaalkäike kaasahaaravate meloodiatega, et luua huvitavat ja omanäolist metal-muusikat. Šorini sõnutsi on bändi lüürika eluline ja inspireeritud mõtetest-ideedest, millega saab iga kuulaja samastuda, ent mis on samas igaühele vabalt tõlgendatavad.

Lugu “Orjastaja” suunab tähelepanu tänapäeval pea kõiki inimesi puudutavale: otsuste langetamisel usaldatakse üha enam ekraanidel nähtut. “Luupainaja” kirjeldab igipõlist püüdlust vabaneda vangistavatest mõtetest, mis inimesi pidevalt painavad ja piiravad. “Lahing” räägib verisest ja visast võitlusest endast tugevama vastasega, päästmaks end ja oma rahvast hävingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles