Pärnu motomehed teenisid MM-sarja punkte

Joel Kukk
Copy
Noor pärnakas Jörgen-Matthias Talviku kihutab MM-sarjas esimest hooaega.
Noor pärnakas Jörgen-Matthias Talviku kihutab MM-sarjas esimest hooaega. Foto: MX Mania

Pärnu motoklubi krossiässad Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku kihutasid nädalavahetusel maailmameistrivõistluste etapil Belgias Lommeli rajal, mida loetakse sarja kõige raskemaks.

MXGP-klassis võistlev Kullas tegi kvalifikatsioonis korraliku stardi ja püsis esimestel ringidel liidrite hulgas. Paraku lõppes tema sõit viiendal tiirul ja hea tulemus jäi saavutamata.

Esimeses võistlussõidus hakkas viimaste hulgas rajale pääsenud pärnakas kiiresti oma kohta parandama, kuid tegi siis sõiduvea ja langes rivi lõppu ning pidi leppima 23. kohaga. Teises sõidus sai Kullas üle stardipuu väga hästi minema, kuid kehv stardikoht jättis ta väliskurvi ja sealt läks palju kohti kaduma. Enamiku sõidust 16. kohta hoidnud eestlane kaotas viimasel ringil ühe koha, teenides MM-sarjas neli punkti. Etapi võitis hollandlane Brian Bogers, teiseks tuli võitja kaasmaalane Calvin Vlaanderen ja kolmanda koha saavutas Romain Febvre Prantsusmaalt. Kullasele kuulus etapi kokkuvõttes 20. koht.

MX2-klassis tegi uue meeskonna värvides kaasa Jörgen-Matthias Talviku. Esimeses võistlussõidus pääses noor pärnakas kohe esikümne piirile ja kerkis mõneks hetkeks lausa kaheksandale kohale. Kahjuks kukkus ta kuus minutit enne sõidu lõppu ja kuna tsikkel enam ei käivitunud, tuli leppida katkestamisega.

Teises sõidus suutis Talviku finišisse jõuda 12. kohal ja teenida üheksa punkti. Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 15. kohale. Esikoha sai 47 punktiga Jago Geerts Belgiast, teine oli sama punktisummaga belglane Kay De Wolf ja kolmas 32 punktiga Tom Vialle Prantsusmaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles