Pärnakad aitasid Läti koondise MMile

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Läti koondise eest mängisid Euroopa meistrivõistlustel (vasakult) Nauris Pelsis, Martin Maasik, Martins Balodis ja Karl-Markus Pruul.
Läti koondise eest mängisid Euroopa meistrivõistlustel (vasakult) Nauris Pelsis, Martin Maasik, Martins Balodis ja Karl-Markus Pruul. Foto: Erakogu

Pärnakad Martin Maasik ja Karl-Markus Pruul aitasid Läti U31 bridžikoondisel lunastada Hollandis toimuvatel juunioride Euroopa meistrivõistlustel pileti MMile.

Selleks, et maailmameistrivõistlustele koht tagada, pidi võistkond jõudma 16 koondise konkurentsis kaheksa parema sekka ja kaheksanda positsiooni lõunanaabrite tiim saavutaski.

Läti koondis, kus mängisid veel Martins Balodis ja Nauris Pelsis, sai EMil 12 jaotusega matšides kaheksa võitu ja seitse kaotust ning kogus 164,67 võidupunkti. Koha võrra kõrgemal olnud Poola punktisaak oli 171,35. Üheksandale kohale jäänud Belgiaga oli vahe juba soliidne – kuningriigi esindajad kogusid 15 matšiga 146,77 punkti. Euroopa meistriks krooniti 200,20 punkti kogunud Hollandi koondis Türgi (194,36) ja Bulgaaria (190,51) ees.

Martin Maasiku jutu järgi oli Läti koondise peamine eesmärk jõuda kaheksa parema sekka ja sellega saadi hakkama. “Veidral kombel olime kaheksandad juba enne viimast päeva, mil meie koht ei kõikunud kordagi, hoolimata sellest, et võitsime kõik kolm vastast, sealhulgas matši Euroopa meistriks kroonitud Hollandi ja pronksi saavutanud Bulgaaria vastu,” kommenteeris Maasik Läti koondise esinemist. “Kuna miinimumeesmärk sai täidetud, siis otseselt kurva tundega ei lahku, samas – nagu alati – sai ka üksjagu vigu tehtud. Paraku õnnestus nõrgemate tiimide vastu omajagu patserdada. Selle taha jäid medalivõimalusedki.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles