Hetk enne Audi tuppa põrutamist mängis akna all mudilane

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Õnnetuse hetkel oli pererahvas kodus, kuid õnneks pääsesid kõik eluga.
Õnnetuse hetkel oli pererahvas kodus, kuid õnneks pääsesid kõik eluga. Foto: Erakogu

Veel hetk enne, kui hall Audi põrutas reede õhtul Pärnus Oja ja Rohelise tänava ristmikul asuva maja elutuppa, mängis toa akna all kaheaastane mudilane plastiliiniga. Mängimise lõpetanud, läks ta WCsse ning tema ema Jonne Männamäe haaras tolmuimeja, et asuda segadust koristama. «Jõudsin sinna akna alla koristama, kui järsku käis pauk,» meenutas Männamäe. «Mäletan tolmu, mis lendas näkku. Auto paiskas mu eemale.»

Perekond Männamäe oli majas üürnik. Augustis oleks neil seal elamisest täitunud kuus aastat. Peres on kolm last: kahe-, nelja- ja seitsmeaastane. Õnnetuse ajal olid kodus nii lapsed, Jonne kui tema ämm, kes istus õnnetuse hetkel diivanil.

Seda, mis tema ja ämmaga täpselt õnnetuse ajal juhtus, Jonne õieti ei mäletagi. “Tean, et üks lastest oli vahetult auto kõrval. Hiljem selgus, et see oli keskmine laps. Teisi lapsi kuulsin koridoris karjumas ja läksin neile järele,” meenutas naine.

Õue tormates ei tundnud Jonne valu, kuid ta nägi, et nii ta ise kui ämm on saanud tõsisemalt viga. Õnnetuse tagajärjel on Jonnel jalaluumurd ning tema jalg on kipsis, ämm sai niisamuti ühe sügavama haava, mida tuli õmmelda.

Õnneks pääsesid lapsed suuremata vigastusteta, kuid vaimselt võttis sündmus siiski kõik läbi. Jonne sõnutsi oli kõige raskem vanimal lapsel. “Keskmine laps oli täpselt seal kõrval, kust see auto sisse tuli. Tema ilmselt ei saanud mitte midagi aru, aga kui koju sõitsime haiglast, siis ta küsis, miks ta väriseb kogu aeg,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles