Galerii Pärnu muusikafestivalil käis ligemale 10 000 inimest

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Korraldajad lõid arvud kokku, et läinud nädalavahetusel lõppakordini jõudnud Pärnu muusikafestivali külastas 9089 inimest ning festivali veebikontserte vaadati ligemale kaks korda enam ehk 17 858 korda.

Pärnu muusikafestivali tegevjuhi Kristjan Halliku sõnutsi rikastas kümme päeva kestnud suursündmus suvepealinna tiheda kultuuriprogrammiga ning pakkus Pärnusse kokku tulnud muusikutele võimaluse saada osa kõrgetasemelisest muusikategemisest.

Kaheteistkümnendat korda toimunud Pärnu muusikafestival on kasvanud üheks tuntumaks rahvusvaheliseks klassikalise muusika festivaliks Eestis. See ühendab Järvi akadeemia ehk õpitoad noortele muusikutele, kõrgetasemelise kontsertprogrammi ja Paavo Järvi juhtimisel ja juhatamisel tegutseva Eesti Festivaliorkestri, mis kord aastas esineb alati kodupubliku ees Pärnus.

Pärnu muusikafestivali veebilehelt on kõik kontserdid jätkuvalt tasuta kättesaadavad.

Kohapeal festivali arvustamas käinud rahvusvaheline muusikaajakiri Bachtrack andis ühtlasi Eesti Festivaliorkestri esinemisele kõrgeima, 5-tärnise hinnangu.

"Mõnikord on just mängu kvaliteet see, mis algusest peale kõnetab. Üle maailma on muidugi kõrgetasemelisi orkestreid, kuid Eesti Festivaliorkestrit esimest korda Pärnu festivalil kuulda oli nagu sädeleva ehte leidmine kõige ootamatumast kohast. Euroopa mängijate koorekihist pärit Paavo Järvi on loonud EFOs koosluse, mis ei ole mitte ainult hämmastavalt paindlik, vaid millel on ka tonaalsete ressursside sügavus, mida mujal sageli ei kohta," kirjutab Bachtracki arvustaja Alexander Hall.

Tänavune Pärnu muusikafestival oli pühendatud maestro Neeme Järvi 85. sünnipäevale. Paralleelselt festivaliga toimusid Järvi akadeemia kursused ning iga päev toodi kuulajate ette kontserte ja muusikaelu sündmusi. Kokku oli festivali kontserttegevusse kaasatud üle 200 muusiku.

Järgmine, 13. Pärnu muusikafestival toimub 12.–21. juulil 2023.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles