Mitmesaja raamatukogu laenutussüsteem lõpetas viieks päevaks töö

Johanna Roos
Copy
Pärnu keskraamatukogu lugejad tagastasid üksteise järel raamatuid, kuid kogu ei saanud neli päeva kestnud URRAMi tarkvara tõrke tõttu köiteid lugejate arvelt maha kanda ja nii kerkisid fuajees kärudele raamatuvirnad. 
Pärnu keskraamatukogu lugejad tagastasid üksteise järel raamatuid, kuid kogu ei saanud neli päeva kestnud URRAMi tarkvara tõrke tõttu köiteid lugejate arvelt maha kanda ja nii kerkisid fuajees kärudele raamatuvirnad. Foto: Johanna Roos/Pärnu Postimees

Raamatukogude infosüsteem URRAM ei töötanud viis päeva ja nii ei kohanud Pärnu keskraamatukogu ruumides seal muidu uudistavaid lugejaid. Raamatuid ei saanud laenutada ja tagastatud teoseid ei saanud arvelt maha võtta. Nii kuhjusid lugejate toodud köited raamatukogu infoleti taha virnadesse ja murekoorem vedas töötajate nägusid igal teadmatusetunnil aina pikemaks. Nüüd on probleem lahendatud. 

Pärnu keskraamatukogu teeninduse peaspetsialisti Marina Jantsoni sõnutsi seisnes probleem selles, et Eesti rahvusraamatukogu jättis URRAMi kasutajate sertifikaadid uuendamata. 22. juulil vananenud lubadega ei pääsenud programmile ligi raamatukogu töötajad ega lugejad. 

Suvepealinna suurima kogu hoonesisesel trepil peatas lugemishuvilisi erkroheline toolgi, millele kleeplindiga kinnitatud vabanduskiri: “Seoses programmi tõrkega hetkel raamatuid laenutada ei saa. Vabandage ebamugavuste pärast!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles