Noored pärnakad üllatasid treenerit: alistati olümplane ja teeniti ühes klassis kaks medalit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Marielle Laasma (vasakul) ja Mariann Hanna Johanson (paremal) tegid treener Leili Kukele oma etteastetega rõõmsa üllatuse.
Marielle Laasma (vasakul) ja Mariann Hanna Johanson (paremal) tegid treener Leili Kukele oma etteastetega rõõmsa üllatuse. Foto: Erakogu

Pärnu vibuklubi Meelise laskurid olid Puiatus Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel esindatud kolme sportlasega, kes kõik said medali kaela.

"Suureks üllatuseks tõid Pärnu piigad Marielle Laasma ja Mariann Hanna Johanson suvepealinna hõbe- ja pronksmedali," rõõmustas treener Leili Kukk, kelle hoolealused võistlesid sportvibu klassis. "Tütarlapsed on alles juuniori klassi võistlejad, aga seljatasid endast tugevamaid. Ei meenugi, millal Pärnu klubi võitis tiitlivõistlustel ühes klassis kaks medalit."

Nagu olümpiavibu võistlustel ikka, lasid sportlased kõigepealt eelringi: kuue noole kaupa 36 noolt ja pärast pausi veel niisama palju, panemaks nii individuaal- kui võistkonnavõistluseks paika, kes duellides omavahel vastamisi lähevad.

Johanson oli kvalifikatsioonis 16 sportlase hulgas 550 silmaga viies ja Laasma 523 punktiga seitsmes. Need kohad pöörati duellidega hoopis magusamateks.

Laasma võitis esimeses duellis Anne Seina 6:2 ja lõhkas veerandfinaalis üllatuspommi, kui tegi sama skooriga tuule alla Rio olümpial käinud ja teistelgi rahvusvahelistel võistlustel karastanud Laura Nurmsalule, kel oli pärast kvalifikatsiooni teine asetus. Laasma jätkas võidumarssi poolfinaalis, kui alistas 6:0 Karoli Luige. Noorel pärnakal tuli kaotus vastu võtta alles finaalis, kui ta jäi 2:6 alla koondislasele Triinu Lilienthalile.

Johanson võitis avaringis Birgit Metsjõed 6:0 ja veerandfinaalis Heleri Nõmme 7:1. Poolfinaalis tuli vastu hilisem tšempion Lilienthal, kellele suvepealinlane kaotas 0:6. Johanson suutis end pronksimatšiks kokku võtta ja 6:4 Luige alistada.

Veteranidest saavutas Raoul Johanson hõbemedali. Saarde vibuklubile tõi hõbeda Kaja Loot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles