Pärnu muusikafestivali järel ootab Eesti Festivaliorkestrit Lõuna-Korea

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Eesti Festivaliorkestri muusikud tänavusel Pärnu muusikafestivalil Pärnu kontserdimajas.
Eesti Festivaliorkestri muusikud tänavusel Pärnu muusikafestivalil Pärnu kontserdimajas. Foto: Taavi Kull/Pärnu Muusikafestival

Maailma hinnatumad kontserdisaalid Carnegie Hall, BBC Proms, Tokyo Suntory Hall ... Peale selle, et Eesti Festivaliorkester on peaosaleja ja -esineja igal aastal Pärnu muusikafestivalil, on neil olnud ka soov teha igal aastal mujal maailmas vähemalt üks ringreis. Viimastel aastatel on COVID sellele kriipsu peale tõmmanud.

Pärnu kontserdimajas EFO kontserte nautiva publiku jaoks jääb varjule seegi, et 85-liikmelisel eestlastest muusikute suure osakaaluga, aga ühtaegu rahvusvahelise koosseisuga orkestril on juba traditsiooniks saanud salvestada muusikafestivaliga samal ajal Pärnu kontserdimajas ka oma järgmise plaadi materjali, mis aitab neid ja Eestit muule maailmale tutvustada.

Paavo Järvi ja EFO debüütplaat ilmus 2018. aastal ning seal kõlas Dmitri Šostakovitši looming. 2020. aastal andsid nad välja Erkki-Sven Tüüri autoriplaadi “Mythos”, mis saavutas rahvusvahelist tähelepanu ja pälvis Prantsusmaa mainekaima klassikaplaadiauhinna Diapason d’Or nüüdismuusika kategoorias ning nomineeriti Saksa muusikaauhinnale Opus Klassik eri kategooriates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles