Kommentaar: Noortesse olgu usku

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imbi Lepik-Martinson.
Imbi Lepik-Martinson. Foto: PP

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse projekti “Pärnumaa noored hakkajad kogukonna toel tööturule” esimesed tulemused hakkavad endast märku andma. Käes on tööpraktika aeg ja valdkondadest on levinuimad ehitus, IT ja lastehoid.

Projekti lõppedes on osa noori leidnud endale kindla töökoha, kõik aga omandanud kogemusi ja saanud ettekujutuse, milline on töö valitud valdkonnas, ja on tööturul kogemuse ning uute oskuste võrra tugevamal positsioonil.

Pärnumaa 40 projektinoorest terendub töölootus üsna paljudel. Nimetan siinkohal Riho Valdnerit, kes on tegev Raeküla Vanakooli keskuses, Scott Murrot Sauga noortekeskuse ringijuhina, Fredy Vabritit Skameti müügijuhina.

Hakkajatena on Sigrid Samoson tööpraktikal toitlustusettevõttes, Sirli Sikka Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskohas projektijuhi assistendina, Eneken Kurm iluteeninduses, Risto Hanvere rehvitöökojas, Lauri Kunto Vesimentoris. Konkreetne tööleping on sõlmitud meie kursuslasel Viljar Raual, kes on endale sobivana leidnud transpordisektori.

Peatähtis ongi see, et sihtrühma pikka aega tööta olnud noored on leidmas endale meelepärase valdkonna ja ameti ning ei pelga tööturul konkureerida.

Imbi Lepik-Martinson, PEAKi arenduskonsultant

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles