FOTOD Aastajooksjad kolisid Raekülla ja said legendaarsed võitjad

Märt Pilme
, reporter
Copy
Anu Piiroja.
Anu Piiroja. Foto: Pärnu Kahe silla klubi

Pärnu aastajooksude sari kolis rannaliivalt legendaarsele Raeküla viiekilomeetrisele jooksuringile.

Üheksast mõõduvõtust kooseneva sarja seitsemendale etapile tuli 128 eri vanuses spordisõpra: 68 lippas neist noortejooksudel ja 60 pikal distantsil.

Kerge vihmaga jõudis esimesena finišisse Martin Tarkpea, kel kulus aega 16 minutit ja 43 sekundit. Kümme sekundit hiljem ületas lõpujoone Bert Pohlak ja kolmanda koha teenis Jaanus Mäe (17.16).

“Ei olnud midagi hullu: tuli ikka ära,” kommenteeris Tarkpea võitu ja tõdes, et külastas viimati Raeküla radu üle aasta tagasi. “See oli võidupüha maratoni poolmaratonil. Trenniski ei satu siia, sest harjutan asfaldil.”

Martin Tarkpea.
Martin Tarkpea. Foto: Pärnu Kahe Silla klubi

Võidumees on hooaja peamiseks eesmärgiks võtnud oktoobris toimuva maratoni. “Lähen Hollandisse, kaasa teen muidugi ka kaks aastat vahele jäänud kahe silla jooksul, kus lähen isiklikku tippmarki püüdma,” avaldas politseinikuna igapäevast leiba teeniv spordimees.

Naiste seas triumfeeris omanimeliste jooksutrennide eestvedaja Anu Piiroja (19.00), kes oli üldarvestuses seitsmes. Klubikaaslane Mirtti Verbitskas oli teine (20.01) ja Kätlin Maiste (20.54) kolmas. 

Ühtlasi on Tarkpea ja Piiroja kaks etappi enne sarja lõppu liidrid. Teisipäevakud toimuvad üle nädala. 

Seekord osales 128 eri vanuses spordisõpra.
Seekord osales 128 eri vanuses spordisõpra. Foto: Pärnu Kahe Silla klubi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles