Kuldsel hooajal särama löönud korvpallur jätkab Pärnu Sadamas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Ivo Van Tamm raksatas mullu nii mõnegi palli ülevalt alla ja aitas Pärnu Sadama kodumaa kullani. 
Ivo Van Tamm raksatas mullu nii mõnegi palli ülevalt alla ja aitas Pärnu Sadama kodumaa kullani. Foto: Eero Vabamägi

Eesti korvpallimeister Pärnu Sadam pikendas lepingut Ivo Van Tamme ja Troy Barniesiga, kellega löödi käed üheks hooajaks.

Jänki Barnies liitus suvepealinlastega Ukraina sõja puhkedes ja etendas olulist rolli. Paraku sai 198sentimeetrine ääremängija hooaja lõpus vigastada.

2014. aastal Audentese eest meistriliiga debüüdi teinud 203sentimeetrine Tamm on Eestis mänginud ka Tallinna Kalevis ja Tartus ning Ukrainas Kiievi Basketi eest. 

Pikalt vigastustega maadelnud 26aastane korvpallur liitus mullu Pärnu satsiga, kus tema täht lõi ereldalt särama – Tamm kogus play-off’ides keskmiselt kümme silma ja seitse lauapalli ning aitas suvepealinna tiimi ajaloolise kullani. Kompromissitu võitleja lisas oma arsenali stabiilse kolmepunktiviskegi, kui tabas kaare tagant pea 50protsendilise täpsusega. Igal juhul teenis Tamm kindla koha Pärrnu fännide südameis ja Eesti korvpallikoondise kandidaatide seas. 

Mihkel Kirves.
Mihkel Kirves. Foto: Tairo Lutter

Mõni päev tagasi teatati ka kapteni, Mihkel Kirvese jätkamisest. 25aastane ikooniline mängumees sõlmis kaheaastase kontrahti. Sadama kaitsespets kogus mullu Eesti–Läti ühisliigas keskmiselt 14 silma ja pea üheksa lauapalli. 

Robert Valge.
Robert Valge. Foto: Tairo Lutter

Toomas Annuki ja Gert Kullamäe juhendataval Pärnu satsil on leping veel Robert Valgega. Poolemiljonist eelarvet jahtivasse tiimi tuuakse välismaalasigi, ent enne tahetakse eestlastega sotid selgeks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles