Raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

“Pärnumaa pärandkultuurist”

RMKs aastatel 2005–2011 korraldatud pärandkultuuri inventuuri tulemusena valmisid Eesti maakondade tähelepanuväärsemaid objekte tutvustavad trükised. Pärnumaa pärandkultuuri raamatus esitatakse pikema tekstina 73 objekti kirjeldus ja pärimused, objekti asukoha kaart ja foto.

Peale paberraamatu on internetist kättesaadav teose võrguväljaanne.

Tiit Lääne, Tõnu Tuulas, “Jäähoki Eestis ja maailmas”

Eesti jäähoki sünnipäevaks peetakse 7. veebruari 1932, kui Eesti meeskond mängis Riias Läti vastu.

80 aasta möödumist sellest sündmusest tähistati hokiajaloo kogumikuga, kus on jäädvustatud fakte jäähoki ajaloost, meenutatud säravamaid mänge ja mängijaid.

Varrak.

Enno Tammer, ”Viimane vestlus: Lia Laats. Kaljo Kiisk. Kalmer Tennosaar”

2003.–2004. aastal rääkisid Lia Laats, Kaljo Kiisk ja Kalmer Tennosaar Enno Tammerile oma elust.

Keegi ei teadnud, et need jutuajamised jäävad neile viimaseks laiemale publikule mõeldud vestluseks. Kõik kolm eluloointervjuud on varem ilmunud raamatutes „Elu jõud“ (2004) ja „Elu jälg“ (2005) ja nüüd uuesti välja antud, et ka nooremale põlvkonnale Eesti kultuuri suurkujusid tutvustada.

Tammerraamat.

Enn Soosaar, “Esseed ja artiklid. Nuripidine aastasada”

Raamat hõlmab Eesti rahvuskultuuri silmapaistva mõtleja Enn Soosaare ajakirjanduses ilmunud esseid ja artikleid aastaist 2000–2009. Pikka aega meie juhtkolumnistiks olnud Soosaar on kirjutanud nii valimistest kui demokraatiast, Eesti venelastest, usust ja kirikust, elu mõttest ja surma tähendusest, sõjaeelsest Eesti Vabariigist ja meie praegusest riigist, loodus- ja kultuurihoiust, demograafiast ja maailma tulevikumuredest.

SE&JS Kirjastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles