Galerii Alpakafarmi lastesõim sai täiendust

Copy

Tori vallas asuvas alpakafarmis on kiired ajad, mitmekesine kari täieneb järjepanu vastsündinud eri liiki loomabeebidega. Kui rõõmsad laamalapsed kepsutavad karjamaadel ja minilambajuntsud põõnavad puu all juba varasemast, nägi pühapäeval ilmavalgust tänavune esimene udupehme beebikasukaga alpakatitt.

Are lähistel Niidu külas alpakafarmi pidava Laane talu perenaise Kaja Varmisoni sõnutsi on lähiajal oodata veel kolme alpaka sündi. “Sel aastal on neid millegipärast vähem ja sünnivad nad ka mõni nädal hiljem,” rääkis kümne aasta eest alpakade kasvatamisele pühendunud naine, kes selleks Inglismaal alpakafarmis praktikal käis ja Olustveres lambakasvatust õppis. “Alpakakasvatust Eestis ei õpetata,” meenutas ta.

Varmisoni jutu järgi saavad täiskasvanud inimesedki loomade juures väga hea emotsiooni ja teadmised, kes need loomad tegelikult on. “Kui nad oskavad giidi kuulata,” sõnas naine ja võttis nädalavanuse, veel nimetu laamatalle sülle. Beebi ema usaldas perenaist sedavõrd, et jalutas rahulikult eemale rohuliblesid napsama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles