Taas Pärnu bussiliiklusest

Copy
Buss.
Buss. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna üks populaarsemaid ja pikemaid liine number 14 on alati puupüsti täis. Keskmises laiemas vahes on kõrvuti lapsevankrid, tõukerattad ja rulaatorid koos omanikega. Neil kõigil on õigus sõita ja seal olla. Bussides on palju võõrast rahvast. Suvevõõraid ja ka siia elama tulnud inimesi. Keegi käratab kellelegi, kes talle otsa komistas. Keegi avaldab valjult arvamust, et ikka veel võiks bussis maski kanda, nagu paar inimest seda teevad. Üldine õhkkond on närviline.

Taaskord mõtlen, et järgmine kord valin sõiduks pigem Bolti takso. Maksan veidi rohkem, kuid minu mugavus ja privaatsus maksab ka midagi.

Septembrist juunini liigub Oja ja kesklinna vahel buss number 20. Tavaliselt on see meeldivalt pooltühi ja puhas. Ei saagi aru, kas paljud ei tea seda bussi või miks sellega ikkagi nii palju ei sõideta kui 14ga? See leevendaks bussi 14 suurt koormust ja seda aasta ringi. Ka võiks buss 20 käigus olla hommikust õhtuni, mitte lõunast 18.30ni.

Oja on suur piirkond ja kindlasti jätkuks sõitjaid. Juba seetõttu, et seal on haigla ja perearstid ning mitmed teisedki asutused. Vanematel inimestel on raske kottidega trügida ja ega teistelgi kerge pole. Nii et buss number 20 võiks käia aastaringselt. Oleks toredam ja mugavam.

Pärnakas Malle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles