Intervjuu ⟩ Erli Aasamets: Koolis muutub iga nädal midagi, see ongi uus stabiilsus

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Erli Aasa­mets toetus koolimaja ees pingile, mille vilistlased paigaldasid oma kunagisele klassi- ja koolijuhatajale Hillar Hanssoole.
Erli Aasa­mets toetus koolimaja ees pingile, mille vilistlased paigaldasid oma kunagisele klassi- ja koolijuhatajale Hillar Hanssoole. Foto: Mailiis Ollino

Amblast pärit kolmelapselises peres kasvanud Erli ­Aasametsa isa juured on Järvamaal, ema omad Häädemeeste lähedal Krundikülas. Seepärast pole imestada, et kahe kõrgharidusega mees ­märgib oma eluloos esimese töökohana Sõpruse sovhoosi, kus ta 1981. aastal töötas farmis.

11. aastat juhib Erli Aasamets maakonna üht tugevamat ja uuendusmeelsemat kooli, 330 õpilasega Kilingi-Nõmme gümnaasiumi.

Direktor Aasamets on nõudlik enda ja teiste vastu, samas leplik, mõnikord kiirustav ja kriitiline, kuid hea huumorisoonega. ­Inimene, kes hindab kaaslastes korrektsust, otsustusvõimet, teotahet ja tulevikutunnetust. Pidev täiendkoolitaja, arvukates riigi ja maakondlikes töörühmades osaleja, projektide eestvedaja, diplomitööde ja erialapraktikate juhendaja, omavalitsustegelane.

Nooruses kergejõustikku harrastanud ning 1978. aastal väidetavalt vabariigi noorimana maratonidistantsi läbinud Aasametsa medalite ja diplomite kogu on ­aukartustäratav. Tema sõnade kohaselt hoidis spordiga tegelemine eemal kiusatustest ja toetas tahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles