Hambidge saavutas olümpiafestivalil Pärnu kergejõustiku viimase kümnendi vingeima tulemuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Viola Hambidge teenis tiitlivõistlustel hõbemedali. 
Viola Hambidge teenis tiitlivõistlustel hõbemedali. Foto: Anna-Liisa Kärson/EOK

Pärnu spordikooli ja SK Altiuse atleet Viola Hambidge võitis Slovakkias Banska Bystricas Euroopa noorte olümpiafestivalil seitsmevõistluses hõbemedali.

Avapäeva järel neljandal kohal olnud 16aastane Hambidge kogus viimaks 5383 punkti. Isiklikust tippmargist jäi lahutama 89 silma. Kuldmedali võitis 11 sportlase konkurentsis šveitslanna Lucia Acklin, kes teenis eestlannast 33 punkti rohkem. Pronksi pälvinud sakslanna Mares Hense kaotas Hambidge’ile juba 137ga.

“Need kaks päeva olid nagu Ameerika mäed. Ei alanud nii, nagu ma tahtsin, aga järgmised alad läksid paremini. Teadsin, et olen võimeline kolmandaks tulema, aga teist kohta ei oleks osanud oodata,” tunnistas Hambidge.

Ebareaalne graafik

Noorsportlase treener Romet Mihkels rääkis, et olümpiafestivalile eelnes raju aeg, kus üks mõõduvõtt ajas teist taga.

“Siinsele võistlusele jättis kindlasti oma jälje kohutav võistluskalender, mis on sel aastal olnud katastroof,” raporteeris Mihkels Slovakkiast päev pärast seda, kui hoolealusele hõbemedal kaela riputati.

Nimelt teenis Hambidge juuli alguses Iisraelis Euroopa meistrivõistlustel seitsmevõistluses isikliku rekordi ehk 5472 punktiga kuuenda koha. “Pärast EMi olime kaks ööd kodus, siis tulid kahepäevased Eesti meistrivõistlused. Siis uuesti kaks päeva kodus ja edasi Balti meistrivõistlustele, kus olime kolm päeva. Pärast Vilniust olime jälle kaks päeva kodus ja sõitsime siia,” lausus Mihkels.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles