Pärnu tenniseturniiridel jagatakse välja 40 000 dollarit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnakatest on sel nädalal võistlustules Johannes Seeman.
Pärnakatest on sel nädalal võistlustules Johannes Seeman. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus näeb kahel järjestikusel nädalal tipptennist, kui Estonian Open toob suvepealinna rahvusvahelise seltskonna.

Kui traditsiooniliselt on juulis-augustis toimunud turniir kandnud Merko nime, vahetus see tänavu Kapiteli vastu. "Muudatus on seegi, et mehed ja naised võistlevad eri nädalatel – nii saab Pärnu kesklinna väljakutel nautida tasemel tennist kaks nädalat," rääkis turniiride direktor Tiina Post.

Täna algas World Tennis Touri sarja meeste 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniir. Nädala esimesel päeval peetakse kvalifikatsioonimänge, kus eestlastest astuvad võistlustulle Alex-Andre Ojassalu, Villem Aadamsoo, Gregor Marius Kliimask, Aleksandr Kvits ja Georg Strasch.

Põhitabelisse ehk 32 hulka said otsepääsme vastne Eesti meister Kristjan Tamm ja neli Ameerikas õppivat-treenivat noormeest: Siim Troost, Robin Parts, Alexander Georg Mändma ja pärnakas Johannes Seeman. Nemad alustavad üksikmänguga kolmapäeval.

Tennisiste on Pärnusse kohale sõitnud nii naaberriikidest kui kaugemaltki ehk Argentiinast ja USAst. Kõrgeima asetusega on poolakas Maks Kasnikowski, kes on maailma 598. reket. Argentiinlase Fermin Tenti leiab 660., itaallase Lorenzo Bocchi 676. ja poolakas Szymon Kielani 681. tabelirealt.

Üksikmängu finaalid mängitakse pühapäeval. Ühtlasi toimub paaristurniir, kus mõõtu võtab 16 duot.

Järgmisest nädalast ehk 8. augustist algab kesklinna väljakutel nädal vältav World Tennis Tour naiste 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniir. Ehkki Anett Kontaveiti ja Kaia Kanepit tänavu Pärnus ei näe, on nimi kirjas Eesti kolmandal reketil ja äsjasel kodumaa meistril Elena Malõginal. Kvalifikatsiooniturniiri nimekirjast leiab pärnakas Lissi Kubre.

Kõrgeimat asetust omab tšehhitar Anna Sisková, kes on maailma edetabelis 238. Talle järgnevad leedulanna Justina Mikulskytė (269.) ja poolatar Weronika Falkowska (298.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles