Euroopa meister näitas Leedus oma võimu

Joel Kukk
Copy
Viiendat Euroopa kulda jahtiv Kevin Saar pani Leedu krossil oma paremuse maksma.
Viiendat Euroopa kulda jahtiv Kevin Saar pani Leedu krossil oma paremuse maksma. Foto: MX Mania

Pärnu motoklubi krossiäss, quadracer’ite klassi neljakordne Euroopa meister Kevin Saar võitis Utena rajal Leedu meistrivõistluste etapil ülekaaluka esikoha. Pjedestaali madalamatele astmetele kihutasid lõunanaabrid Valerijs Kuzmins ja Matiss Palevics.

Saare sõnutsi olid Utenas võistlemas kõik Baltimaade kiiremad sõitjad, kokku oli stardis 38 sportlast. "Suhteliselt lühikesel raja oli meeletu liiklus ja kiirete ringide tegemine oli kvalifikatsioonis paras loterii," rääkis pärnakas, kes suutis kiireimal ringil edestada lähimat jälitajat 2,1 sekundiga.

Esimeses sõidus õnnestus hästi startinud Saarel juba avaringil liidrikoht haarata. Lätlane Valerijs Kuzmins suutis sõidu algfaasis meie mehe kannul püsida, kuid siis tõstis favoriit tempot ja finišis oli tema edu lähima jälitaja ees juba 17 sekundit. Teiseski sõidus polnud Vana Maailma valitsevale tšempionile väärilist vastast ja Saar edestas mudaseks kastetud rajal teisena lõpetanud Kuzminsit 21 sekundiga.

Järgmisel nädalavahetusel läheb Saar Prantsusmaale, kus testib uue PDV 12 tunni tiimiga võistlusteks masinat. "Augusti lõpus toimuval võistlusel olen meeskonnas 4 Liberty Team koos sakslase Manfred Zieneckeri ja ameeriklase Cole Richardsoniga," teatas Saar ja lisas, et tema mõlemad tiimikaaslased on varem jõudnud PDV võistlusel pjedestaalile.

"Meie ühine eesmärk on võit," kinnitas Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles